StoryEditor
Vaterpoloodličan posao

Pouzdani Toni Popadić potpisao novi ugovor: učenik Mara Balića ostaje na vratima ‘gospara‘ do ljeta 2026.

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2020. - 22:52
Tonći Plazibat/Hanza media

Novi dobar posao Uprave vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje na čelu s Tomislavom Dumančićem. Nakon što je dogovorila nastavak suranje s reprezentativnim centrom, Luka Lončar ostaje u Gružu i nakon isteka petogodišnjeg ugovora, i to do ljeta 2024. godine, sad je dogovorila i ostanak Tonija Popadića, i to je Jugov vratar, koji kuca na vrata reprezentacije, stavio potpis na šestogodišnji ugovor. Kapicu Jug Adriatic osiguranja nosit će najmanje do ljeta 2026. godine, piše dubrovački.hr

Popadić, dijete Juga, na vrata prve momčadi u ulozi prvog vratara stao je u sezoni 2018./19., točnije kad je Marko Bijač, tadašnji jugov vratar i kapetan 'digao sidro', te otišao u PRO Recco. Sezonu prije Popadić, koji je rođen 1994. godine, proveo je na kaljenju u Španjolskoj. Prije toga je bio u ulozi drugog vratara (kao takav je bio 2016. i prvak Europe). Stjecao je prethodno iskustvo braneći boje Cavtata u Drugoj hrvatskoj ligi - jug, te Bellevuea u Prvoj 'B' ligi.

Kao što je Bijač 'bačen u vatru' nakon odlaska Frana Vićana, isto je doživio Popadić nakon odlaska Bijača. Srećom, ako ičega ne nedostaje u jugovoj školi u posljednje vrijeme, to su kvalitetni vratari. U svakoj uzrasnoj kategoriji gotovo svaka nagrada za najboljeg vratara završi u Gružu, a glavni krivac za to je trofejni jugov vratar Maro Balić, olimpijski doprvak iz Atlante 1996. godine, koji je nakon završetka igračke karijere trener jugovih vratara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. rujan 2020 09:03