StoryEditorOCM
Vaterpolozadnja u Poljudu

Jadran se od sezone oprostio s pobjedom; trener Marelja: ‘Najvažniji cilj je ostvaren, Rinu želim svu sreću za dalje‘

Piše Iva Majić
24. svibnja 2023. - 20:36

I dok je većina pogleda i fokusa danas usmjerena put Rijeke gdje Hajduk novi trofej traži u finalu Kupa protiv Šibenika, Jadran je odigrao svoju zadnju utakmicu u sezoni. U puno skromnijem ambijentu u Poljudu u odnosu na prošli tjedan, splitska momčad je svladala Hannover s 12:8 u 14. kolu Lige prvaka. 

Susret koji nije imao velikog značaja kako za domaćina, tako ni za goste iz Njemačke, budući da se i prije ovog zadnjeg kola znalo tko će na završni turnir u Beograd. Međutim, svakako je ljepše sezonu završiti s pobjedom.  

Osim kratkog vodstva Hannovera od 1:0 s početka susreta i nekoliko izjednačenja, gosti nisu mogli više od toga. Dojam je kako je hrvatski prvak držao utakmicu u svojim rukama. Prvu četvrtinu Jadran je dobio 3:1, ali druga je otišla na stranu Hannovera, 5:4. Međutim, svejedno su domaćini na polovici susreta vodili s jednim pogotkom prednosti. Zatim je Jadran u trećoj četvrtini napravio seriju od četiri pogotka i uoči zadnjih osam minuta postavio rezultat na 11:7, što je bilo nedostižno za njemačku momčad. 

Minutu i pol prije kraja u strijelce za Hannover se upisao i Aleksandar Radović, koji s ovom utakmicom odlazi u igračku mirovinu. Susret je zaustavljen te je uslijedila jedna lijepa kratka ceremonija za crnogorskog reprezentativca. 

Jedan trofej, onaj "glavni" je stigao u Poljud, a Jure Marelja osvrnuo se na sezonu:

- Od trenutka dolaska bilo je zacrtano nekoliko ciljeva, a najvažniji je ostvaren. Način na koji je ostvaren je stvarno bio spektakularan, s obzirom na sve okolnosti. Međutim, ne mogu biti zadovoljan da smo propustili šansu u utakmici ovdje proći dalje u "Final 8" Lige prvaka. Pitanje je što bi tamo napravili i kakvi bi tamo došli. Ali ja kao trener moram težiti tome da uvijek radimo korak naprijed i nadam se da ćemo taj korak napraviti sljedeće godine, rekao je trener Jadrana.

Kao što već znate, ovo je zadnja utakmica Jadrana u ovoj sezoni, ali i zadnja u ovakvom sastavu. Već je sigurno kako sljedeće godine, za momčad sa Zvončaca, neće nastupati Rino Burić koji odlazi u dubrovački Jug. A još nekim igračima istječu ugovori, pa će sigurno doći do značajnih promjena u rosteru za iduću sezonu.

- Život ide dalje, igrači su odlazili i dolazili iz klubova. Rino je strašan igrač, ogroman potencijal, reprezentativac i puno toga je donio u ovoj sezoni. Međutim, pravim izborom igrača mi njega možemo zamijeniti. Tužno je za nas što ide u konkurentski  klub, a ja mu kao trener i bivši suigrač želim svu sreću i sve najbolje u njegovoj daljnjoj karijeri, zaključio je Marelja

SEMAFOR

JADRAN WASPO 98 HANNOVER, 12:8 (3:1, 4:5, 4:1, 1:1) 

Split, bazen u Poljudu. Gledatelja: 150 

Suci: Jaume Teixido (Španjolska), Arnaldo Petronilli (Italija) 

JADRAN SPLIT: Marcelić (10 obrana), Burić (2), Marinić Kragić (3), Čagalj (1), Butić (1), Zović, Bukić, Tomasović (2), Delić, Dobud (1), Šetka (2), Janković, Đula 
Trener: Jure Marelja 

WASPO HANNOVER: Gotz, Čorušić (1), Schipper (1), Froreich, F. Schutze, Radović (1), Lozina (1), Macan, L. Schutze, Gansen (1), Benić (1), Bašić (2), Benke 

Trener: Karsten Seehafer 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:06