StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO VATERPOLISTA

SVJETSKI PRVAK ZAUSTAVLJEN U ČETVRTFINALU Sad Hrvatska mora osvojiti naslov prvaka Europe kako bi već u Budimpešti osigurala nastup na Olimpijskim igrama!

Piše PSD.
22. siječnja 2020. - 18:11
BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Crna Gora
je igrala finale u Eindhovenu 2012. godine. Bilo je to prvo Europsko prvenstvo odigrano u siječnju. Isto je uspjela i na drugom kad je prvenstvo bilo u beogradskoj Areni 2016. godine. Sad kad je treći put EP u siječnju, tako je kad je olimpijska godina, Crna Gora je na korak do finala. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici dobila je sasvim zasluženo Italiju, aktualnog svjetskog prvaka, i to s 10:8. U polufinalu je čeka pobjednik ogleda Mađarska – Rusija.

Dejan Lazović je 'poludio' na kraju. Vratar Crne Gore je nizao obrane u nastavku utakmice. Crna Gora je u prvoj četvrtini vodila s 1:0, 2:1 i 3:2, a Italija u drugoj četvrtini sa 4:3, 5:4 i 6:5. Ipak, na poluvremenu 7:6 za Crnu Goru. Italija je izjednačila na 7:7 sredinim treće četvrtine. Crna Gora odmah vratila prednost. Propustila tri napada za plus dva, ali ne i četvrti, a na plus dva je imala napad s igračem više minutu prije kraja treće četvrtine. Nije uspjela, kao ni napad poslije, kad su snage bile izjednačene. Italija na početku posljednje četvrtine ne koristi igrača više, a nakon toga je skrivila peterac, koji je 'zakucao', a tko drugi nego Aleksandar Ivović. Bilo je to 6 minuta i 57 sekundi prije kraja utakmice. Crna Gora više nije postigla niti jedan pogodak, ali je Italija uspjela samo jedan. Lazović sjajan. Prvoi strijelac Crne Gore i utakmice Marko Petković sa četiri pogotka. Aktualnim prvacima ni suci nisu uspjeli pomoći, sudili su Nizozemac Michel Zwart i Grk Georgios Stavridis, a pomagali su zbog čega su 'nebo' Duna Arene u jednom trenutku 'proparali' zvižduci.

Crna Gora je izravni konkurent našima za jedinu olimpijsku vizu koja se dijeli u Budimpešti. Italija je osvajanjem naslova svjetskog prvaka u Gwangju to osigurala, kao i Španjolska, koja je svjetski doprvak, dok je Srbiji to uspjelo osvanjem Svjetske lige. Vizu od sudionika četvrtfinala nemaju osim nas ni Mađarska, ni Rusija, ni Grčka, a s obzirom na put do finala već je jasno kako će naši do vize u Budimpešti doći samo ako osvoji naslov prvaka Europe!
24. travanj 2024 05:31