StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO VATERPOLISTA

NAŠI SE PROBUDILI U DRUGOJ ČETVRTINI, A NAKON TOGA NJEMAČKA NIJE MOGLA ZASPAT Tko bi rekao nakon prve četvrtine kako će takav rezultat biti na kraju?

14. siječnja 2020. - 16:40
Tko bi rekao nakon prve četvrtine kako će naši potopiti Njemačku na startu EP-a te ostvariti najuvjerljiviju pobjedu u međusobnim ogledima na kontinentalnom prvenstvu? Njemačka je nakon prvih osam minuta vodila (samo) s 2:1. Naime, u zadnjim sekundama prve četvrtine nije realizirala napad s dva igrača više za plus dva, a na kraju smo dočekali plus osma naših (17:9), te činjenicu da je čak deset hrvatskih igrača treslo mrežu suparnika, koji nas je prije nepunih pet mjeseci dobro namučio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

U drugoj četvrtini je nakon izjednačenja na 2:2, kojeg je potpisao bijegom Lovre Miloš, Njemačka vodila još jednom, a nakon toga je naš izbornik Ivica Tucak mogao odahnuti. Nije skrivao nezadovoljstvo igrom naših do tada, kao što je bilo očito da je nakon toga bio više nego zadovoljan. Hrvatska je od 2:3 zaigrala sjajno, kako u obrani, tako i u napadu. U prvoj četvrtini nismo realizirali prva dva igrača više. Prvi pogodak smo postigli nakon gotovo sedam minuta igre (Josip Vrlić je zaradio isključenja, Njemačka nije uspjela na brzinu posložiti obranu, a što su kaznili naši. Brzo je lopta opet stigla do našeg centra, koji pogađa za 1:1 nakon šest minuta i 57 sekundi igre).

Na odmor smo otišli s tri pogotka viška (7:4). Početkom nastavka je bilo 9:5, a nakon petog pogotka Njemačke – pet pogodaka naših u nizu. U zadnjoj četvrtini bilo je i deset razlike za naše (16:6). Njemačka je s tri pogotka zaredom uspjela ublažiti poraz, ali nije uspjela sakriti koliko je Hrvatska bila bolja.

Hrvatska za dva dana igra protiv Crne Gore, koja je nadigrala Slovačku. Tko bude uspješniji u četvrtak u derbiju skupine 'A' bit će slobodan u osmini finala. Plasirat će se izravno u četvrtfinale.
1. KOLO
Njemačka – Hrvatska 9:17
BUDIMPEŠTA
Duna Arena. Gledatelja 200. Suci: Sergey Naumov (Rusija) i Raffaele Colombo (Italija).
NJEMAČKA: Schenkel (8 obrana), Reibel (2), Van Der Bosch, Real (1), Schulz, Juengling (2), Strelezku (1), Gielen, Stamm, Ćuk, Restović (3), Eidner, Goetz. Izbornik: Haggen Stamm.
HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Macan (1), Fatović (2), Lončar (1), Joković (1), Bukić (2), Vukičević (2), Bušlje (2), Miloš (3), Vrlić (2), Benić (1), Garcia, Marcelić (1 obrana). Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Njemačka 8/5, Hrvatska 9/5
Peterci: Njemačka -, Hrvatska 1/1
Četvrtine: 2:1, 2:6, 1:6, 4:4.

23. travanj 2024 22:33