StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U VATERPOLU ZA IGRAČE DO 20 GODINA U KUVAJTU

PORAZ U DERBIJU Ništa od izravnog plasmana u četvrtfinale

16. prosinca 2019. - 07:10
Hrvatska je izgubila od Srbije utakmicu za prvo mjesto u skupini 'A', te neće izravno u četvrtfinale, već će se na startu završnice SP-a igrati za četvrtfinale. Čeka je još u skupini ogled s Japanom, koji također ima dvije pobjede i jedan poraz. Ukoliko Hrvatska bude druga u skupini u osmini finala igrat će protiv trećeplasiranog iz skupine D, a ukoliko tada bude uspješna čeka je u četvrtfinalu pobjednik skupine 'B'. Ukoliko pak završi kao treća u skupini tada će u osmini finala na drugoplasiranog iz skupine 'D', a tada je u slučaju uspjeha u četvrtfinalu čeka pobjednik skupine 'C'.

Ukupno je na prvenstvu 20 reprezentacija. U skupini 'B' su Rusija, Kanada, Španjolska, Mađarska i Egipat, skupina 'C' Crna Gora, Kuvajt, SAD, Italija i Iran te u skupini 'D' Brazil, Uzbekistan, Grčka, Australija i Novi Zeland. 

Hrvatska je protiv Srbije imala 18 puta igrača više, dvostruko više nego Srbija, a realizirala je samo dva.

4. KOLO Srbija - Hrvatska 11:6
KUVAJT
 Plivalište šeik Nasser Al Mohammad. Suci: German Moller (Argentina) i Darren Spiritosanto (SAD).
SERBIJA: Pavle Gavrilović, Stefan Branković, Andrej Barač (1), Aleksa Nešić (1), Nemanja Stanojević (1), Petar Mitrović, Đorde Vučinić (4), Aleksa Cvetković, Vasilije Martinović, Kristian Sulc (3), Luka Pijevančić, Marko Radović (1), Vladimir Mišović. Izbornik: Uroš Stevanović.
HRVATSKA: Jerko Jurlina, Ivan Malenica, Karlo Kreković, Marin Vrdoljak (3), Luka Bajić (1), Filip Kržić, Goran Solje, Branimir Herceg, Jerko Penava (1), Matias Biljaka, Marko Žuvela (1), Lovro Paparić, Eugen Sunara. Izbornik: Joško Kreković.
Igrač više: Srbija 9/2, Hrvatska 18/2
Peterci: Srbija 3/3, Hrvatska 3/3
Četvrtine: 4:2, 2:2, 2:2, 3:0
24. travanj 2024 14:56