StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: OLYMPIACOS - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 6:5

UDRUŽILI SE NAVIJAČI 'CRVENO BIJELIH' KONTRA JUGA U PIREJU Svima je bilo jasno zašto Kobešćak nakon isključenja nije otišao na tribine!

10. prosinca 2019. - 15:14
Jugaši su poraženi 6:5 u 7. kolu skupine 'A' europske vaterpolske LIge prvaka u Pireju od Olympiacosa. Nisu odigrali dobro. Nisu iskoristili sjajnu večer svog vratara Tonija Popadića, koji je imao 14 obrana, kao ni činjenicu da domaćin nije odigrao utakmicu za pamćenje. Olympiacos je tako zadržao vrh, i dalje je jedni neporaženi sastav skupine, a budući je slavio sad ima četiri boda više od hrvatskog prvaka. Kako četiri najbolja sastava skupine idu na završni turnir, Final 8, poraz Juga u Pireju nije toliko bolan. 

Posebna priča utakmice u Pireju, na bazenu Papastratio, bili su navijači, i to iz razloga jer su domaćina došli podržati i navijači beogradske Crvene zvezde. 'Delije' u Pirej nisu doputovale zbog vaterpola, već zbog odlučujuće utakmice u nogometnoj Ligi prvaka, koja se igra u srijedu, 11. prosinca, a u kojoj njihov klub igra protiv Olympiacosa i u kojoj ne smije izgubiti ukoliko želi dočekati proljeće u Europi. I domaćinu je utakmica 'biti ili ne biti'. Grčkim 'crveno bijelima' za europsko proljeće igra samo pobjeda. I tako, kad su neki navijači beogradskog kluba ranije stigli u Pirej, i kad je u blizini bio hrvatski prvak, u ovom slučaju vaterpolski, pišu grčki mediji, ujedinili su se s domaćim navijačima. 

Razvili su na tribinama bazena veliki transparent s natpisom Delije, te zastave s grbom Crvene zvezde i navijali. 

- Namjerno su doputovali dva dana ranije na nogometnu utakmicu protiv Olympiacosa samo da 'napakoste' Hrvatima! - ističu grčki mediji u izvješćima s vaterpolske utakmice europske Lige prvaka između Olympiacosa i Jug Adriatic osiguranja.

Zanimljivo je bilo vidjeti Jugovog trenera Vjeka Kobešćaka, kad je isključen minutu i 58 sekundi prije kraja utakmice, te kad su mu došli reći da mora zbog toga otići na tribine, a ne biti uz rub bazena. Kobešćak je nakon isključenja otišao na drugu stranu bazena, na kojoj nema tribina, nasuprot svoje klupe. Slatko se nasmijao objašnjavajući kako baš ne bi bilo pametno da on bude s navijačima na tribinama. Srećom, sucima i delegatima je bilo također kristalno jasno kakva je situacija, te je Jugov trener kaznu odradio uz rub bazena, nasuprot tribina.
Skupina 'A', 7. kolo
Ponedjeljak, 9. prosinca, Pirej: Olympiacos – Jug Adriatic osiguranje 6:5, Igalo: Jadran Carine (HN) – Sintez Kazan 12:9, petak, 13. prosinca, Berlin: Spandau 04 – Szolnoki Dozsa, Split: Jadran (S) – ZODIAC CNA Barceloneta.

Poredak skupine 'A': 1. Olympiacos 19 bodova / 7 utakmica, 2. Jug Adriatic osiguranje 15 bodova / 7 utakmica, 3. Zodiac CNA Barceloneta 13 bodova / 6 utakmica, 4. Szolnoki 9 bodova / 6 utakmica, 5. Jadran Carine (HN) 7 bodova / 7 utakmica, 6. Spandau 04 5 bodova / 6 utakmica, 7. Jadran Split 4 boda / 6 utakmica, 8. Sintez Kazan 3 boda / 7 utakmica.

Slijedi pauza zbog Europskog prvenstva, koje je igra u siječnju 2020. u Budimpešti. U 8. kolu skupine 'A', 5. veljače 2020., Jug AO dočekuje Olympiacos (20.30 sati).

20. travanj 2024 09:49