StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, SINTEZ KAZAN U UTORAK NAVEČER GOST GRUŽA

STIŽU RUSI U GRUŽ Dobili su jedino splitski Jadran, koji je jedini dobio Juga

18. studenog 2019. - 16:28
Uokolo Gruža je još uvijek tema utakmica s Mladosti, Jugova pobjeda 14:10, kojom je momčad Vjeka Kobešćaka stekla (veliku) prednost u odnosu na konkurenta sa Save u borbi za jedinicu u Regionalnoj ligi, a samim time i u domaćem prvenstvu.
Jugaši su opet iznenadili, kao i protiv Zodiac CNA Barcelonete. Tada je sjajan bio Paulo Obradović u napadu, Xavi Garcija je uštopao Felipe Perronea, a sad je Jugova obrana učinila na trenutke nevidljivima Cosmina Radua, zatim Miloša Ćuka. Toni Popadić je na vratima pokazao više od Ivana Marcelića, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Bio je sjajan nakon što je ukrotio peterac Ćuku s kojim je Mladost mogla izjednačiti na 7:7.

Međutim, nema se vremena za uživati u pobjedi protiv velikog rivala, koji je, dojam je, s obzirom na najave utakmice bio uvjeren u uspjeh u Gružu nakon što je prethodno nanizao nekoliko dobrih igara, a s druge strane Jug Adriatic osiguranje nije izgledao baš dobro što je rezultiralo i porazom u Splitu od Jadrana u 4. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka.

Stiže Sintez Kazan. Već sutra se igra u Gružu od 20.30 sati utakmica 5. kola u skupini 'A' europske Lige prvaka. Gost Jugaša je izgubio na startu najelitnijeg natjecanja kod Szolnokija 13:10, a nakon toga i u Pireju od Olympiacosa. Potom je u prvoj utakmici kod kuće dobio splitski Jadran sa 16:11, a kolo poslije doživio potop od Zodiac CNA Barcelonete. Španjolski prvak mu je u njegovom domu dvadeset puta zatresao mrežu, u svakoj četvrtini po pet puta (20:12). Oba vratara, Anton Antonov i Igor Chirkov, nisu imali svoju večer. Antonov, prvi vratar je zaustavio tek dva od devet udaraca u okvir gola ili 22,2 posto, a Chirkov je bio po postotku obrana još i gori (3 od 16 ili 18,8 posto).

Sintez Kazan je kroz kvalifikacije izborio nastup u Ligi prvaka. U zadnjem kolu je izbacio AN Brescia. Izgubio prvu u gostima 13:12, a dobio drugu kod kuće 10:7. Prolaz u zadnje kolo kvalifikacija osigurali su 14:11 pobjedom u Budimpešti protiv Dinama iz Moskve. Nikolay Lazarev i Adel Latypov su s po četiri pogotka bili najbolji strijelci idućeg Jugovog suparnika u skupini 'A' europske Lige prvaka. Latypov je protiv splitskog Jadrana na kraju isključen bez prava zamjene te nije igrao protiv Perronea i ekipe.

Do kraja 2019. Jugaše čekaju tri europske utakmice. U 6. kolu stiže Szolnoki, a u 7. kolu su gosti Olympiacosa. Prije te dvije preostale utakmice do kraja ove godine Jugaše čeka završni turnir Kupa Hrvatske u Splitu...
Pogledajte semafor!
Poredak skupine 'A': 1. Olympiacos 12 bodova, 2.-4. Jug Adriatic osiguranje, Szolnoki i Zodiac CNA Barceloneta po 9 bodova, 5. Jadran Split 4 boda, 6. Sintez Kazan 3 boda, 7. Spandau 04 2 boda, 8. Jadran Carine (HN) 1 bod.

Raspored 5,. kola, utorak, 19. studenog, Pirej: Olympiacos – Spandau 04, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Sintez Kazan, Igalo: Jadran Carine (HN) – Zodiac CNA Barceloneta, Szolnok: Szolnoki Dozsa – Jadran Split.

16. travanj 2024 15:24