StoryEditorOCM
VaterpoloSUPER DERBI 8. KOLA REGIONALNE LIGE PRIPAO VATERPOLISTIMA JUG ADRIATIC OSIGURANJA

BILA JE ODLIČNA UTAKMICA Vjeko Kobešćak s osmijehom na licu dočekao kraj derbija: 'Bili smo bolji na svim pozicijama od Mladosti!'

16. studenog 2019. - 00:35
Bili smo u puno stvari bolji. Bila je odlična utakmica. Svi su mogli uživati u ovoj predstavi. Ovo je fantastičan uvod u utakmice koje ćemo odigravati protiv Mladosti do kraja ove sezone. Svaka će biti izuzetno zahtjevna, a takva je bila i ova. Krenuli smo odlično, a što je najvažnije, držali smo visoki nivo igre, u obrani i napadu, do samog kraja utakmice što je odlično. Imala je Mladost u par navrata prilike, i to velike prilike za vratiti se, ali nije uspjela - komentar je Vjeka Kobešćaka, Jugovog trenera nakon 14:10 uspjeha protiv Mladosti u Gružu. Njegova momčad je i dalje na maksimalnom učinku u Regionalnoj ligi, dobila je svih osam utakmica, dok je Mladost izgubila prve bodove.

Potom su na red došla pitanja koja su se postavljala uoči prvog ogleda Jug AO i Mladosti ove sezone. Tko će biti uspješniji, bekovi Juga ili centri HAVK Mladost? Mladost ima Josipa Vrlića i Cosmina Radua, koji su za mnoge najbolji centarski par svijeta, dok Jug ima 'mali milijun' onih koji bi ih trebali zaustaviti, i svaki je svjetska klasa (Marko Macan, Hrvoje Benić, Daniil Merkulov, Paulo Obradović...).

- Naši bekovi su pokazali fantastičnu igru. Uspjeli su izaći u ovom dvoboju na kraj s centrima Mladosti. Zaslužili su sve pohvale - naglasio je Kobešćak.

Kad se gleda iz drugog kuta, Jugovi centri (Luka Lončar i Luka Lozina) ili bekovi Mladosti, tu nema tko nije upisao prednost dubrovačke momčadi. Uoči super derbija postavljalo se i pitanje može li Toni Popadić, Jugov vratar, koji je sve bolji i bolji, biti poput Ivana Marcelića, reprezentativnog vratara 'Žabaca'? Isto tako - čija će vanjska linija biti više raspoložena?

- Bili smo bolji sad na svim pozicijama od Mladosti. Vanjska linije nije dopustila kontranapad Mladosti. Popadić je bio uspješniji od Marcelića. Ma, baš u svakom tom dvoboju, koje spominjete, bili smo bolji - podvukao je Jugov trener.

S obzirom da ste sad jedini savršeni po učinku u Regionalnoj ligi, hvalite sve svoje igrače, je li i igra protiv Mladosti zaslužuje taj epitet?

- Savršeno je kad završi sezona, a sve si osvojio. Tek tad je savršeno. Ovo je bilo jako, jako dobro, baš jako dobro - zaključio je Kobešćak.

Mladost je pogledavala nakon utakmice prema sucima. Uvjereni kako je Toni Popadić obranio udarac pred kraj treće četvrtine pri rezultatu 10:8 za Jug te kako je trebao biti novi napad za njih, a ne kako su suci pokazali da je Xavi Garcia skrenuo loptu te dodijelili loptu domaćinu. Zatim, tražili su isključenje bez prava zamjene zbog, kako su tvrdili, udaranja Marka Macana. Rezultat je u tom trenutku bio 11:9 za Jug, a do kraja utakmice pet minuta. Inače, Jugaši su utakmicu otvorili vodstvom 3:0. Mladost je imala peterac za 7:7, ali je Popadić obranio udarac Miloša Ćuka. Pamti Jug kontru u 20. minuti kad je Benić prebacio Marcelića, ali lopta nije prošla zamišljenu gol crtu te je ostalo 9:6. Mladost je odmah pogodila na drugoj strani (9:7). Na početku posljednje četvrtine Ćuk je doveo Mladost na pogodak zaostatka (10:9), ali tada kreće serija Jug od četiri pogotka.

Jugaše u utorak čeka europska obveza u Gružu (Sintez Kazan), a potom se dijeli prvi domaći trofej (23. i 24. studenog u Splitu se igra Final four Kupa Hrvatske, Jugaši protiv splitskog Jadrana u polufinalu, a HAVK Mladost i Solaris). Nastavak Regionalne lige je 1. veljače 2020. godine.
Pogledajte tablicu Regionalne lige!
Petak, 15. studenog, Budva: Primorac Kotor - Jadran Carine (HN) 10:16, Šabac: Šabac - Crvena zvezda 10:9, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost, subota, 16. studenog, Split: Jadran (S) - Budva, Beograd: Partizan - Mornar BS.

Poredak: 1. Jug Adriatic osiguranje 24 boda, 2. HAVK Mladost 21 bod, 3. Jadran Carine (HN) 18 bodova, 4. Jadran Split (utakmica manje) 12 bodova, 5. Crvena zvezda 10 bodova, 6. Primorac 9 bodova, 7. Šabac 7 bodova, 8.-9. Partizan (utakmica manje) i Mornar BS (utakmica manje) po 4 boda, 10. Budva (utakmica manje) 3 boda.

Nastavak, utakmice 9. kola, igraju se tek 1. veljače 2020. godine. Razlog se zna - Europsko seniorsko prvenstvo, koje se igra početkom iduće godine u Budimpešti, ali i Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje je u prosincu u Kuvajtu. U 9. kolu Jug AO je gost Mornara BS.

20. travanj 2024 09:38