StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA VATERPOLSKA LIGA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - HAVK MLADOST

MLADOST NE DOLAZI S BIJELOM ZASTAVOM Zoran Bajić, trener 'Žabaca': 'Ranjeni Jug će nakon poraza u Splitu biti dodatno motiviran!'

14. studenog 2019. - 19:40
Za nas je gostovanje u Dubrovniku najvažnije i najteže. Gosti smo 'ranjenog' Juga, koji će nakon poraza od Jadrana u Splitu biti dodatno motiviran za nas. Međutim, u dobroj smo natjecateljskoj formi te se nadamo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat koji bi nam donio prvo mjesto nakon prvog dijela Regionalne lige, što nije zanemarivo - istaknuo je Zoran Bajić, trener HAVK Mladost.

Jug Adriatic osiguranje i HAVK Mladost su savršeni nakon prvih sedam kola Regionalne lige. Dobili su svih sedam utakmica, na njihovom kontu je maksimalnih 21 bod. Jugaši su dobili, računajući sva natjecanja, prvih trinaest utakmica u novoj sezonu, ali ne i četrnaestu. Sad ih čeka nakon poraza u Poljudu za bodove u skupini europske Lige prvaka ogled s Mladosti u Regionalnoj ligi. 'Žapci' su nakon jedinog poraza ove sezone - izgubili su na startu europske Lige prvaka od OSC-a u Budimpešti - nanizali tri utakmice bez poraza u svojoj skupini europske Lige prvaka: uvjerljiva pobjeda kod kuće protiv Dinama Tbilisi, zatim izboren bod protiv moćnog PRO Recca te potom pobjeda u gostima kod španjolske CN Terrasse.

Ogled dva najtrofejnija hrvatska kluba, Jug AO i HAVK Mladost, ujedno je posljednja utakmica u Regionalnoj ligi u 2019. godini. Nastavak je 1. veljače 2020. godine nakon Europskog seniorskog prvenstva, koje se u siječnju igra u Budimpešti. Jug AO je tada, u 9. kolu, gost Mornara BS. Međutim, do prekida sezone čekaju ga još tri europska nastupa, prvo dva kod kuće (Sintez Kazan i Szolnok) i potom gostovanje kod Olympiacosa, te završni turnir Kupa Hrvatske u Splitu gdje je domaćin Jadran prepreka na putu do finala u kojem bi bilo čudo kad ne bi igrala HAVK Mladost, kojoj je u polufinalu suparnik Solaris. 

Jugov trener Vjeko Kobeščak uoči ogleda s Mladosti u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi gotovo da nije imao pošten trening jer je nakon poraza u Poljudu bio lišen reprezentativaca, kako hrvatskih, koji su imali okupljanje u Zagrebu, tako i Merkulova i Papanastasioua, koji su s reprezentacijom Rusije odnosno Grčke igrali kvalifikacijske utakmice za plasman na završni turnir Svjetske lige (Hrvatska je u 1. kolu svoje skupine bila slobodna, dvije preostale reprezentacije su igrale: Srbija je kao gost dobila Nizozemsku). Merkulov je s Rusijom poražen u gostima od Mađarske sa 14:6, a Papanastasiou je izgubio kod kuće 9:6 od Italije (ogled u Pireju sudio je Maro Savinović). 

Utakmica 8. kola Regionalne lige Jug AO - HAVK Mladost igra se u Gružu, u petak, 15. studenog, s početkom u 19 sati. 
Pogledajte tablicu Regionalne lige!
Poredak: 1.-2. HAVK Mladost i Jug Adriatic osiguranje po 21 bod, 3. Jadran Carine (HN) 15 bodova, 4. Jadran Split 12 bodova, 5. Crvena zvezda 10 bodova, 6. Primorac po 9 bodova, 7.-9. Partizan, Mornar BS i Šabac po 4 boda, 10. Budva 3 boda.

24. travanj 2024 01:38