StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA VATERPOLISTA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - SPANDAU 04 12:7

DESETI MJESEC JUGAŠA ZA DESET Obrana je na početku puštala na sve strane, a u nastavku je bila za pet; Fatović protiv Spandaua 04 kao Obradović protiv Barcelonete!

29. listopada 2019. - 21:28
Opet nije bilo lako protiv Spandaua 04, ali pobjeda je tu. Najvažnije je ostvareno. Jug Adriatic osiguranje slavio je i u trećem nastupu u skupini 'A' europske Lige prvaka te je na vrhu poretka sa savršenim učinkom, kakav ima i u Regionalnoj ligi te Kupu Hrvatske. Dobio je ove sezone svih dvanaest utakmica. Posebno će se pamtiti mjesec listopad - u desetom mjesecu 2019. godine Jug AO je odigrao čak deset utakmica. Za rezultat ocjena - čista desetka.

Međutim, takva nije ocjena za prikazano u prvoj četvrtini protiv Spandaua 04. Bila je to četvrtina za zaborav. Obrana je puštala na sve strane, a nekoliko poteza u napadu je bilo baš loše. Sreća po Juga da Tiberiu Negrean nije pronašao bolje rješenje kad je pobjegao. Pokušao je prebaciti Tonija Popadića. Izveo je to loše, Jugov vratar je uhvatio loptu te je ostalo 4:1 za Spandau 04, koji je poveo pogotkom Matea Ćuka nakon što se u dva metra oslobodio svog čuvara, Daniila Merkulova. Jug je odgovorio odmah. Izborio je igrača više, kojeg je realizirao Loren Fatović. Potom je Negrean bio precizan, nakon njega i Nikola Dedović s igračem više pa Stefan Pješivac. Pamtit će se dva promašaja Jugovog reprezentativnog centra Luke Lončara. Fatović je 30 sekundi prije kraja prve četvrtine opet realizirao igrača više, te opet pogodio iskosa s lijeve strane. Xavi Garcia je presjekao potom napad Spandaua 04 s igračem više u posljednjim sekundama četvrtine.

Paulo Obradović je u drugoj četvrtini doveo Jug AO na pogodak zaostatka, ali Denis Strelezku s druge strane u posljednjoj sekundi napada pronalazi put lopte do mreže. Luka Lozina je minuti i pol prije velikog odmora realizirao igrača više, ali kapetan gostiju Marko Stamm zaključuje drugu četvrtinu pogotkom te je opet plus dva za goste. Laszlo Baksa na vratima Spandaua 04 upisao je u prvom poluvremenu deset obrana.

Početak nastavka – treći put pogađa Fatović. Imao je Jug CO igrača više za izjednačenje, ali Hrvoje Benić nije pogodio. Jug AO se obranio s igračem manje u 20. minuti.  Lozina, koji u zadnje vrijeme igra dosta, dosta bolje, izjednačio je na 6:6 nepune dvije minute prije kraja treće četvrtine s igračem više, a Filip Kržić sa zvukom sirene pogodio s igrače više za prvo vodstvo hrvatskog prvaka.  

Zadnja četvrtina počela je sjajnom obranom Popadića, zatim neiskorištenim igračem više Spandaua 04 nakon čega je pobjegao Fatović te natjerao Strelezkua da napravi peterac, kojeg je realizirao Alex Papanastasiou. Zatim Ćuk trese okvir gola domaćina, Jug zarađuje igrača više, a Fatović prebacuje Baksu (9:6). Spandau 04 ne koristi novog igrača više nakon čega bježi Papanastasiou koji je natjerao Negreana da napravi peterac. Sad je siguran realizator bio Fatović – njegov peti pogodak. Zatim novi peterac za Jug AO, ali Merkulov nije pogodio, točnije, Baksa je obranio. Spandau je nakon 13 minuta i 42 sekunde postigao pogodak, prvi u nastavku i jedini (Lucas Gielen). Potom opet Jugaši. Opet Fatović - šesti put, pa opet Papanastasiou - treći put. 
Jug Adriatic osiguranje – Spandau 04 12:7
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 400. Suci: Luca Castagnola (Italija) i Nikos Boudramis (Grčka). Delegat: Andrey Constantinov (Bugarska).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (8 obrana), Macan, Fatović (6), Lončar, Kržić (1), Garcia, Lozina (2), Merkulov, Papanastasiou (2), Žuvela, Benić, Obradović (1), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.
SPANDAU 04: Baksa (13 obrana), Kholod, Gielen (1), Ćuk (1), Negrean (1), Juengling, Strelezku (1), Dedović (1), Stamm (1), Chiru, Restović, Pješivac (1), Thom. Trener: Petar Kovačević.
Igrač više: Jug AO 13/6, Spandau 04 8/3
Peterci: Jug AO 3/2, Spandau 04 -
Četvrtine: 2:4, 2:2, 3:0, 5:1
 
Pogledajte semafor! Joković 4 pogotka za Olympiacos
Rezultati 3. kola, utorak, 29. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Spandau 04 12:7, Pirej: Olympiacos - Jadran Carine (HN) 8:7 (Maro Joković je postigao 4 pogotka za Olympiacos), Kazan: Sintez - Jadran Split 16:11, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Szolnoki 14:10

Poredak: 1.-2. Olympiacos i Jug Adriatic osiguranje po 9, 3.4. Szolnoki i Zodiac CNA Barceloneta po 6 bodova, 5. Sintez Kazan 3 boda, 6.-7. Spandau 04 i Jadran Split po 1 bod, 8. Jadran Carine (HN) bez boda.

U 4. kolu, 8. studenog, Jug AO je gost splitskog Jadrana. Još igraju: Spandau 04 - Jadran Carine (HN), Szolnoki - Olympiacos te Sintez Kazan - Zodiac CNA Barceloneta.

24. travanj 2024 21:28