StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - JADRAN SPLIT 15:11

ČISTA DESETKA GRUŽA Savršen učinak Jugaša, opet sjajan Obradović, kormilar splitskog Jadrana čestitao: 'Zaslužena pobjeda Juga!'

23. listopada 2019. - 00:34
Dobio je Jug Adriatic osiguranje svih deset utakmica ove sezone računajući sva tri natjecanja (Regionalna liga, Kup Hrvatske i europska Liga prvaka), dok je splitski Jadran, koji je odigrao pet utakmica više od vlasnika oba domaća trofeja (igrao je kvalifikacije za europsku Ligu prvaka), ostao nakon prvog posjeta Gružu na deset pobjeda upisavši četvrti ovosezonski poraz (drugi u Regionalnoj ligi - prvo je izgubio kod kuće od imenjaka iz Herceg Novog, plus po jedan u Kupu Hrvatske - Mladost u Zagrebu i kod kuće od Olympiacosa u skupini europske Lige prvaka). 

GOL PO GOL

Prva četvrtina: Anđelo Šetka je isključen, a Paulo Obradović je 'ljuljao' obranu splitskog sastava te opalio i pogodio. Dvije minute poslije isto je uspio i Daniil Merkulov, a zatim ne jednom, već dva puta - Alex Papanastasiou, i to s dvije različite pozcije. Prvo s lijeve strane, Šetka je podigao blok, ali nije uspio promijeniti pravac te je završila iza leđa Mate Anića, a potom je Grk potegao s desne strane, izvanka. I opet je bio uspješan. Potom peterac za Jadran: Zvonimir Butić je 'zakucao' loptu u gredu iznad glave Tonija Popadića, odbijenu loptu pokupili su Jugaši. Loren Fatović je nakon toga neumoljiv za 5:0, a pet sekundi prije kraja prve četvrtine prvi pogodak Jadrana. Sjajno je pogodio Ante Visković.  

Druga četvrtina: Obradović je opet otvorio pogotkom četvrtinu (6:1). Rino Burić je odmah uzvratio. U 12. minuti opet Obradović. Sad je odgovor imao Marin Delić u situaciji kad je domaćin imao igrača manje. Jadran se potom obranio, a Burić iz daljine iznenadio Jugaše (7:4). Na drugoj strani Hrvoje Benić je precizan iskosa s desne strane, kao i Antonio Dužević. Jugaši nisu ostali dužni - Merkulov se drugi put upisao u strijelce. Potom obrana Popadića, ali novi napad za Jadran u kojem Dužević radi prekršaj u napadu. Anić zatim brani udarac Papanastasioua, koji osvaja loptu za novi napad u kojem je isključen Marin Borovčić Kurir, a strijelac Fatović. Burić je u posljedniim sekundama šraubom iznenaditi Popadića, koji je na kraju druge četvrtine upisao petu obranu. 

Treća četvrtina: Jadran je s dva pogotka otvorio nastavak (Šetka i Delić) te zaprijetio domaćinu za kojeg je u 20. minuti pogodio potom Obradović (11:7). U drugoj polovici treće četvrtine nije bilo pogodaka. 

Četvrta četvrtina: Fatović je prvi pogodio za Jug AO, a Šetka za Jadran. Potom Marko Macan za Jug AO, a Ivan Krapić za Jadran za kojeg je pogodio nakon toga i Visković. Obradović opet iz daljine, njegov peti pogodak za 14:10 kad je do kraja ostalo malo više od tri minute. Do kraja po jedan pogodak sa svake strane (Xavi Garcia za 15:10, a Ivan Domagoj Zović za konačnih 15:11).

REKLI SU...

Zaslužena pobjeda Juga – odmah je istaknuo Ivan Asić, trener Jadrana. Zadovoljan je, kaže, kako je njegova momčad reagirala u nastavku utakmice, kako se vratila u igru nakon lošeg, baš lošeg početka utakmice. Zaprijetila je s dva pogotka početkom nastavka, ali odmah je raspalio Jugov top Paulo Obradović te 'ubio' bilo kakvu nadu splitskog sastava da može izvući iz minusa.

- Bolji ulazak Juga u utakmicu, velikih 5:0 na početku. Primili smo nekoliko prelaganih pogodaka s igračem manje, u napadu prilike koje smo imali nismo iskoristili, pa ni peterac te je na kraju ovo realan rezultat. Jak je Jug – dodao je Asić.

Spomenuo je sjajan učinak Obradovića, koji je bio sjajan i četiri dana prije u utakmici protiv Barcelonete za bodove u europskoj Ligi prvaka. Tada je postigao šest pogodaka, a sad pet.

- Bilo nam je teško nakon teško izborene pobjede protiv Barcelonete, ali očito na krilima te pobjede smo odigrali odlično na početku protiv jednog više nego dobrog suparnika. Opet previše primljenih pogodaka. Bilo je dosta, dosta grešaka. To treba ispravit. Zadovoljan sam pobjedom te činjenicom da smo nastavili niz uspjeha. Sad idemo Partizanu, potom idući utorak dolazi Spandau 04 u Ligi prvaka. Uskoro ćemo protiv splitskog Jadrana igrati i u Ligi prvaka, a i u Kupu Hrvatske, polufinalu, i to kod njih. Morat ćemo odigrati dosta bolje nego sad - naglasio je Odradović.

DERBI 5. KOLA Jug Adriatic osiguranje - Jadran Split 15:11
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Dragan Štampalija i Tomislav Copić, delegat: Bojan Krvavica (svi iz Šibenika).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan (1), Fatović (3), Lončar, Čulina, Garcia (1), Lozina, Merkulov (2), Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (5), Jarak, Ljepava. Trener: Vjeko Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Anić (9 obrana), Burić (2), Zović (1), Krapić (1), Butić, Pejković, Power, Vrdoljak, Visković (2), Delić (2), Šetka (2), Dužević (1), Sučić, Borovčić Kurir. Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Jug AO 9/5, Jadran (S) 10/3
Peterci: Jug AO, Jadran (S) 1/0
Četvrtine: 5:1, 5:4, 1:2, 4:4

Utorak, 22. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran Split 15:11, Zagreb: HAVK Mladost – Šabac 24:5, srijeda, 23. listopada, Budva: Budva – Crvena zvezda, Split; Mornar – Jadran Carine (HN), Beograd: Partizan – Primorac Kotor.
POREDAK
1.-2. HAVK Mladost i Jug Adriatic osiguranje po 15 bodova, 3. Jadran Split 9 bodova, 4.-5. Primorac Kotor (utakmica manje) i Jadran Carine Herceg Novi (utakmica manje) po 6 bodova, 6.-7. Partizan (utakmica manje) i Crvena zvezda (utakmica manje) po 4 boda, 8.-9. Šabac i Mornar (utakmica manje) po 3 boda, 10. Budva (utakmica manje) bez boda.
6. KOLO
Petak, 25. listopada, Split: Jadran Split – HAVK Mladost, subota, 26. listopada, Budva: Primorac Kotor – Crvena zvezda, Igalo: Jadran Carine (HN) – Budva, Šabac: Šabac – Mornar, Beograd: Partizan – Jug Adriatic osiguranje.
 

20. travanj 2024 15:24