StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU, DERBI 2. KOLA: JUG AO - CNA BARCELONETA

BARCELONETA JE JAČA NEGO ŠPANJOLSKA, KOJA JE SVJETSKI DOPRVAK Pravi test za hrvatskog prvaka!

18. listopada 2019. - 10:05
Stiže Barceloneta u Gruž. Trebala se ova utakmica igrati u njenom domu, ali je španjolski prvak prije ždrijeba tražio od LEN-e promjenu domaćinstva ukoliko se dogodi da je domaćin u 2. kolu. Kako se to dogodilo – promjena, pa će umjesto da Jug AO prvo ide u Barcelonu, Barceloneta prvo u Dubrovnik. Sad je li Jugašima bolje ovako ili ne, tko će ga znati. Ima tu i pluseva, a i minusa. Jedno je sigurno, a ističu i sami, čeka ih težak posao jer je protivnik fantastičan. Da, momčad je to koja je zadnje dvije sezone bila treča odnosno četvrta u Europi, a koja ove sezone, naglašavaju u redovima hrvatskog prvaka, neskriveno napada prvo mjesto.

- Bit će ovo pravi test snage za nas. Stoji, utakmica nije odlučujuća, ali je jako, jako važna – istaknuo je Jugov dirigent Vjeko Kobešćak. Podsjetio kako su u ovom tjednu već odigrali tri utakmice u Kupu Hrvatske, međutim, štedio je udarne igrače. Dosta mladih igrača je imalo priliku igrati i to dosta, dosta minuta protiv OVK POŠK, Solarisa i Mornara BS. Plus, ne treba zaboraviti kako je 48 sati prije nastupa u Kupu Hrvatske Jug AO bio gost Šapca, prvaka Srbije, za bodove u Regionalnoj ligi, a kako je 96 sati prije igrao u Igalu protiv prvaka Crne Gore u 1. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka, a 96 sati prije gostovanja u Igalu bio domaćin tom istom hercegnovskom Jadranu za bodove u Regionalnoj ligi... Međutim, to sad na stranu. Barceloneta i samo Barceloneta, koja ove sezone u usporedbi s prethodne dvije ima veći broj kvalitetnih igrača.

- I prije im je momčad bila izuzetno dobra te je imala širinu, a sad su doveli još tri kvalitetna igrača – podvukao je Kobešćak.

Kako sad igra Barceloneta? Jugašima ta slika nije potpuna jer španjolski prvak u novoj sezoni nije imao previše utakmica, a niti je hrvatski prvak imao previše vremena do jučer se baviti Barcelonetom jer je imao bulikan svojih obveza. Međutim, od prije dva dana sve je podređeno momčadi u kojoj je kralj i dalje Felippe Perrone, taj sjajni igrač, koji nas je oduševljavao i u kapici Juga u sezonama 2015./16. i 2016./17.

Barcelonetu je proteklih sezona krasila, naravno, brzina, kao i sve španjolske klubove. Svatko više zna što se dogodi kad Perrone 'upali' motor i krene. Međutim, ove sezone je Barceloneta 'teža' u dva metra, ima jače bekove, te bi zbog toga, nadaju se u Gružu, trebala biti ipak malo sporija, a Kobešćak s druge strane vjeruje kako je njegova momčad sad brža i ne krije kako je zadovoljan s onim što je pokazala u prvom radnom mjesecu nove sezone.

- Obrana je bila dobra, tranzicija te raznovrsnost u napadu – nabrojio je dobre strane Kobešćak uz opasku kako ipak još nisu imali tako jaku utakmicu, a kakva će biti utakmica s Barcelonetom.

Podsjetnik, i Barceloneta je, kao i Jug AO, bila uspješna na startu natjecanja u skupini 'A' europske Lige prvaka. Dobila je u Berlinu Spandau 04 s 11:8. Puna je reprezentativaca Španjolske, a 'Furija' je svjetski doprvak. Čak desetorica igrača Barcelonete koja su igrala u Berlinu su osvojila srebro u Gwangju ovog ljeta: vratar Daniel Lopez Pinedo, zatim Minguel De Toro, Alvaro Granados, Marc Larumbe, Alberto Munarriz, Felipe Perrone, Blai Mallarach, Roger Tahull, Francisco Fernandez Miranda i Alejandro Bustos. Plus za njih igra i bivši srpski reprezentativac Milan Aleksić, vlasnik 'milijun' medalja s velikih natjecanja. Plus, tu je i talijanski reprezentativac Michael Bodegas, a Italija je bila zlatna na SP-u. Ali, ima i Jug Adriatic osiguranje 'konja za trku' te nema dileme kako nas čeka večeras velika utakmica. Da, baš pravi test za momčad Vjeka Kobešćaka, ali i za najjaču Barcelonetu u posljednje vrijeme.

Derbi 2. kola skupine 'A' počinje u Gružu u 19 sati.
SKUPINA 'A'
Rezultati 1. kola, ponedjeljak, 7. listopada, Split: Jadran Split - Olympiacos 8:17, utorak, 8. listopada, Igalo: Jadran Carine (HN) - Jug Adriatic osiguranje 7:12, Berlin: Spandau 04 - Barceloneta 8:11, Szolnok: Szolnoki - Sintez Kazan 13:10. 

Raspored 2. kolo, petak, 18. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Barceloneta, Split: Jadran Split - Spandau 04, Igalo: Jadran Carine (HN) - Szolnoki, Pirej: Olympiacos - Sintez Kazan. 
 

24. travanj 2024 11:14