StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

ČETVRTFINALNI TURNIR KUPA HRVATSKE U GRUŽU Jugaši ugasili 'Sunčane'

15. listopada 2019. - 14:59
Uoči zadnjeg kola, koje se igra poslijepodne od 17.30 sati, još se ne zna koja će dva sastava s turnira u Gružu izboriti plasman na završni turnir, Final four Kupa Hrvatske, međutim, što se tiče prvog mjesta velika je razlika u kvaliteti između sastava trenera Vjeka Kobešćaka i preostala tri sudionika četvrtfinalnog turnira u Dubrovniku. Mirakul bi se trebao dogoditi da Jug Adriatic osiguranje ne ostvari uvjerljiv uspjeh i u trećoj utakmici u kojoj igra protiv Mornara BS te ne bude prvi u skupini, a isto tako, i da Solaris kao drugi ne ode korak naprijed.

Nakon 23:4 pobjede na startu protiv OVK POŠK, Jug AO je nadigrao Solaris s 15:6 u utakmici u kojoj je na papiru bio u ulozi gosta. Šibenska momčad na kraju igra protiv OVK POŠK zadnju utakmicu turnira, a ima kapital pobjede protiv Mornara BS. 'Sunčani' računaju - domaćin će dobiti Mornara BS, a u tom slučaju njima je dovoljan i bod protiv OVK POŠK za drugo mjesto. 

Jugov ruski reprezentativac Daniil Merkulov otvorio je pogotkom utakmicu protiv Solarisa. Jug AO je poveo nakon 83 sekunde igre. Loren Fatović je 48 sekundi poslije bio strijelac za 2:0 nakon asistencije Alexa Papanastasioua, koji je u 4. minuti realizirao prvog igrača više za 3:0. Minutu poslije Roberto Radić i Marko Macan s igračem više su podigli prednost prvaka na 5:0, koju je početkom druge četvrtine 'podebljao' Paulo Obradović. Tek nakon šestog pogotka Jugaša - prvi Solarisa. Kapetan šibenskog sastava Andrija Vlahović je šraubom iznenadio obranu Jugaša. Toni Popadić je mrežu netaknutom uspio sačuvati 9 minuta i 22 sekunde.

Druga četvrtina je završila bez pobjednika (3:3). Zaključio je pogotkom Luka Stahor, naciljao je s krila u situaciji s igračem više. Obradović je na početku treće četvrtine realizirao nova dva igrača više za vodstvo 10:3. Domagoj Bulat je prekinuo taj niz Jugaša od tri pogotka. Merkulov je vratio na plus sedam (11:4), a s tim rezultatom se ušlo u posljednjih osam minuta, koje je pogotkom otvorio Solaris (Mateo Sabioni) nakon čega je svoj treći pogodak postigao Radić. Papanastasiou zatim nova dva, također tri, a na kraju je pogodio i Luka Lozina. Između zadnja dva pogotka Grka – pogodak Roka Pelicarića za Solaris.

Konačni rezultat je ujedno najveća prednost na utakmici Jugaša, koji su realizirali 9 od 10 igrača više, a obranili su se sva četiri puta kad je šibenski sastav imao brojčanu prednost. U nastavku utakmice Jugaši nisu imali niti jedno isključenje. Toni Jarak je bio na vratima Juga, kao i protiv OVK POŠK, treću i četvrtu četvrtinu. 

U prvoj utakmici OVK POŠK je poveo pogotkom Jerka Penave nakon čega je Mornar BS nanizao tri pogotka (Karlo Kreković dva te za 3:1 pogodio je Slavko Ćalić) te više nije ispuštao prednost, a najveću – pet pogodaka – prvi put je imao već u drugoj četvrtini (8:3).
PRVA UTAKMICA 2. KOLA
Mornar BS – OVK POŠK 15:10
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Vlaho Radičević (Dubrovnik) i Dragan Štampalija (Šibenik). Delegat: Nikola Curić (Dubrovnik).
MORNAR BRODOSPAS: Podrug (6 obrana), R. Akrap (1), Kreković (4), Jakovčević (1), Ćalić (2), D. Akrap (2), Buzdovačić, Pavlović (1), Bušelić (1), Jerković (1), Krolo, Ban, Kordić, Rako (2). Trener: Danijel Burić.
OVK POŠK: Bratim, Bezić, Erak (1), Radan, A. Divković, Antonijević (3), Vujčić, Gadža, Penava (2), M. Divković (1), Ostojić (1), Knežević, Sunara (5 obrana), Vuleta (2). Trener: Mirsad Zajmović.
Igrač više: Mornar BS 8/4, OVK POŠK 9/2
Peterci: OVK POŠK 1/1
Četvrtine: 4:2, 4:2, 3:3, 4:3
 
DRUGA UTAKMICA 2. KOLA
Solaris – Jug Adriatic osiguranje 6:15
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Leo Kuzmanić i Slaven Sivčević. Delegat: Mile Rebić (svi iz Splita).
SOLARIS: Šparada, Ibrahimpašić, Erak, Štrkalj (1), Bulat (1), Herceg, Vlahović (1), Pelicarić (1), Mudražija, Ljubičić, Koprčina (1), Kovačić, Jukić (7 obrana), Sabioni (1). Trener: Joško Kreković.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Macan (1), Fatović (1), Lončar, Radić (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (2), Papanastasiou (3), Cukrov, Benić, Obradović (3), Jarak (3 obrane), Stahor (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Solaris 4/0, Jug AO 10/9
Četvrtine: 0:5, 3:3, 1:3, 2:4
 
SEMAFOR
Ponedjeljak, 14. listopada, 1. kolo: Solaris - Mornar BS 6:5, Jug AO - OVK POŠK 23:4, utorak, 15. listopada, 2. kolo: Mornar BS - OVK POŠK 15:10, Solaris - Jug AO 6:15, 3. kolo, 17.30 sati: Jug AO - Mornar BS, 19 sati: Solaris - OVK POŠK. 

POREDAK 1. Jug AO 6 bodova (38:10), 2. Mornar BS 3 boda (20:16), 3. Solaris 3 boda (12:20), 4. OVK POŠK bez boda (14:38).

Prva dva mjesta vode na završni turnir, Final four, koji će se igrati u Splitu 23. i 24. studenog. Pobjednik dubrovačkog turnira u polufinalu čeka drugog iz zagrebačke skupine, a drugi iz Gruža će se u Poljudu za finale boriti protiv pobjednika skupine, koja se igra na Savi, a u kojoj su Galeb MR, splitski Jadran, Primorje EB te HAVK Mladost. Zagrebački četvrtfinalni turnir je na rasporedu 15. i 16. listopada.

25. travanj 2024 04:04