StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK U IGALU - USPJEŠAN START JUGAŠA U SKUPINI EUROPSKE LIGE PRVAKA, BOLJI OD JADRAN CARINE (HN) S 12:7

TONI POPADIĆ BRANI ZA PET Jugaši nanizali osam pobjeda u gostima kod hercegnovskog Jadrana od kojeg su zadnji put izgubili 2011. godine!

9. listopada 2019. - 01:49
Toni Popadić je bio odličan na vratima Jug Adriatic osiguranja, koji je na startu europske Lige prvaka osvojio sva tri boda na gostovanju kod prvaka Crne Gore pobijedivši ga u Igalu s 12:7.  

- Bolje smo igrali nego prije četiri dana kad smo ih s 9:6 dobili u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi, ali opet je bila teška utakmica – naglasio je Jugov kapetan Xavi Garcia.

Da, opet nije bilo lako. Istina, domaćin niti jednom nije imao prednost, ali je u prve dvije četvrtine dobro, dobro namučio Jugaše, koji su se čak četiri puta obranili s igračem manje kad je na semaforu bilo izjednačeno (1:1 i 2:2) te nisu dozvolili da Jadran Carine dođe do vodstva.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo pobjedom u gostima počeli nastup u europskoj Ligi prvaka, ali stoji i kako nas je hercegnovski Jadran držao u početku, neću reći u konopcima, ali je bio težak suparnik. Kroz treću te četvrtu četvrtinu smo s boljim kretnjama, bolje smo plivali, te po svemu sudeći s dužom klupom ostvarili povoljan rezultat. Bez obzira što je utakmica bila teška, nismo gubili glavu. Iz napada u napad, iz obrane u obranu, sve više smo dolazili do svoje igre. S time sam zadovoljan, ali smatram isto tako kako možemo bolje od ovoga, a to očekujem već u narednim utakmicama – podvukao je Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Hrvatski prvak je od kraja druge četvrtine do početka nastavka nanizao tri pogotka te stigao do prve osjetne prednosti, vodstva 5:2. Na početku posljednje četvrtine s dva pogotka u nepunu minutu otišao je na plus pet (9:4), vodio je i s 10:5 i 11:6, a tu svoju najveću prednost imao je i na kraju utakmice.

- Pet razlike dobiti u Igalu nije mala stvar. Mislim kako će teško sve ostale momčadi ovdje uzeti bodove – rekao je Garcia. Prvi europski pogodak s novim prezimenom za Jug Adriatic osiguranje postigao je Daniil Merkulov, ruski reprezentativac, koji je u ljeto 2018. baš iz Igala stigao u Gruž. Merkulov je ujedno bio prvi strijelac utakmice s tri pogotka. Popadić je imao ukupno 13 obrana, šest više od Petra Tešanovića, vratara Jadran Carine. 

Jugaši su u ostvarili osmu pobjedu u nizu protiv Jadran Carine u njegovom domu računajući i oglede u Regionalnoj ligi, a ne samo u najelitnijem europskom klupskom natjecanju! Više od osam godina Jadran Carine nije dobio Jug. Zadnji put 2011. godine. Zanimljivo, u povijesti ogleda ova dva kluba u europskoj Ligi prvaka - Jug ne zna za poraz u gostima kod Jadran Carine!

- Imamo krajem tjedna gostovanje kod prvaka Srbije. Čeka nas Šabac. Otvorili smo s tri pobjede Regionalnu ligu. Bilo bi jako dobro da taj niz nastavimo te steknemo mirnoću u nastavku natjecanja. Nakon toga, početkom idućeg tjedna, imamo turnir Kupa Hrvatske u Gružu gdje igramo protiv OVK POŠK, Solarisa i Mornara BS. Zbog tog turnira se nećemo moći adekvatno pripremati za naredni ispit u Europi jer svega tri dana poslije turnira Kupa Hrvatske u Gruž dolazi Barceloneta, koja je uz Olympiacos favorit naše skupine. Uglavnom, svaka utakmica u skupini europske Lige prvaka će za nas biti teška. Ukupno gledajući, sva natjecanja, nećemo imati puno laganih utakmica ove sezone. To je sigurno - rekao je Kobešćak.
SKUPINA 'A'
Rezultati 1. kola, ponedjeljak, 7. listopada, Split: Jadran Split - Olympiacos 8:17, utorak, 8. listopada, Igalo: Jadran Carine (HN) - Jug Adriatic osiguranje 7:12, Berlin: Spandau 04 - Barceloneta 8:11, Szolnok: Szolnoki - Sintez Kazan 13:10. 

Raspored 2. kolo, petak, 18. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Barceloneta, Split: Jadran Split - Spandau 04, Igalo: Jadran Carine (HN) - Szolnoki, Pirej: Olympiacos - Sintez Kazan. 

20. travanj 2024 05:26