StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA VATERPOLISTA: JADRAN CARINE (HN) - JUG ADRIATIC OSIGURANJE

PAULO OBRADOVIĆ 'Večeras bi trebalo biti više svježine kod nas, a s time dolaze i neke bolje odluke'

8. listopada 2019. - 14:53
Prva utakmica protiv njih u Gružu, koju smo u petak navečer dobili s 9:6 za bodove u Regionalnoj ligi, pokazala je kako nas čeka teška utakmica 96 sati poslije u Igalu na startu natjecanja u europskoj Ligi prvaka. Stoji, mi nismo u toj utakmici prije četiri dana pokazali puno, ali... opasan je Jadran i težak suparnik – naglasio je Paolo Obradović. Jugova 'topovnjača' je sa suigračima gledala snimku te utakmice u pripremi utakmice u Igalu.

- Da, analizirali smo utakmicu. Bili smo teški zbog jačih treninga. Večeras bi trebalo biti više svježine kod nas, a s time dolaze i neke bolje odluke. Nadam se boljoj igri te vjerujem kako će ta bolja igra donijeti pobjedu. Svi priželjkujemo na taj najbolji mogući način započeti nastup u skupini u kojoj je cilj izboriti mjesto među četiri najbolja te se plasirani na završni turnir – dodao je 33-godišnji Obradović.

- Što bih mogao još reći o hercegnovskom Jadranu? Ono što smo znali, to je i pokazala ta prva utakmica u petak. Prednost im je jer su mladi. Dobro su spremljeni, ma što dobro, odlično. Nije se njihova igra promijenila promjenom trenera. Vladimir Gojković je i dalje tu. Sad je na tribinama. Kao da vodi i dalje utakmicu. Maše odozgo s tribina. Jadran je agresivan. Kompaktna im je obrana. Ako se uđe u njihov sustav igre onda im je teško dati gol šest na šest. Imaju glavu i rep. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca. Dobar vratar Tešanović, imaju na desnoj strani ljevaka Đura Radovića, koji je opasan, baš opasan. Zatim, imaju reprezentativnog centra i dosta mladih, ali kvalitetnih igrača...

Zadnje dvije sezone Obradović je proveo u Olympiacosu s kojim je 2018. osvojio naslov prvaka Europe pobjedivši PRO Recco usred Genove, a prošle godine izgubio finale završnog turnira u Hannoveru od Ferencvarosa. Olympiacos je pobjedom u Poljudu protiv splitskog Jadrana 17:8 otvorio sinoć novu sezonu u najjačem europskom klupskom natjecanju.

- To je naša skupina. Što reći? Olympiacos i dalje ima kvalitetnu momčad. Splitski Jadran nije na tom nivou. Nisam gledao utakmicu. Za mene je pobjednik očekivan, možda je neočekivan visok rezultat, nisam očekivao toliko puno pogodaka Olympiacosa.

Jugašima su u skupini 'A' europske Lige prvaka suparnici u skupini osim hercegnovskog Jadran Carine, splitskog Jadrana i Olympiacosa još Barceloneta, Szolnoki, Spandau 04 te Sintez Kazan.

- Naš cilj se zna. Biti među četiri najbolja. Da će to biti lako ostvariti, neće. Naprotiv, ne očekujem niti jednu laganu utakmicu.

Jugaši su na dan utakmice s hercegnovskim Jadran Carine u Igalu trenirali prijepodne u Gružu. Oko 16.30 kreću put Igala gdje utakmica počinje u 19 sati.

- Kompletni smo. To je najvažnije – dodao je Obradović.

Prošle sezone 3:0 za Jug protiv prvaka Crne Gore. Sezonu prije 2:0...

- Kad smo zadnji put izgubili od njih? Sjećam se, izgubili smo finale Regionalne lige u Gružu 2010. godine. Taj poraz boli. Imali smo dva, tri razlike u zadnjoj četvrtini... Onda su oni izjednačili, izborili produžetak u kojem su nas dobili. Aleksandar Ivović je tad odigrao sjajno.

Jadran Carine je dobio Jugaše i 2011. u finalu kad se završni turnir Regionalne lige igrao u Rijeci. I to je bio udarac Jugašima jer je prvak Crne Gore bio slabiji te sezone nego sezonu prije.

- Nakon toga smo, mislim, sve dobili... Ali, zaboravi to. Naravno, nadam se, već sam rekao, kako ćemo biti bolji nego prije četiri dana, odigrati bolje te ostvariti uspjeh - istaknuo je Obradović.
SKUPINA 'A'
Ponedjeljak, 7. listopada, Split: Jadran Split - Olympiacos 8:17, utorak, 8. listopada, Igalo: Jadran Carine (HN) - Jug Adriatic osiguranje, Berlin: Spandau 04 - Barceloneta, Szolnok: Szolnoki - Sintez Kazan. 

Prva četiri idu na Final 8.
SKUPINA 'B'
Natjecanje u skupini 'B' u kojoj je branitelj naslova - Ferencvaros - počinje u srijedu, 9. listopada. U 1. kolu igraju, Budimpešta: Ferencvaros - WASPO 98 Hannover, Terrassa: Terrassa - Dinamo Tbilisi, Budimpešta: OSC - HAVK Mladost, Marseille: CN Marseille - PRO Recco. 

PRO Recco je domaćin Final 8 2020. godine i ima osiguran nastup na njemu, a od preostalih sedam momčadi tri najuspješnije će također na završni turnir. 

23. travanj 2024 08:42