StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG ADRIATIC OSIGURANJE NOVU SEZONU OTVARA U SUBOTU UTAKMICOM U GRUŽU PROTIV DOPRVAKA CRNE GORE

HRVOJE BENIĆ O DVOBOJU DVA JADRANA, EUROPSKOJ LIGI PRVAKA TE O BUDVI, KOJA SE POJAČALA 'Prva je utakmica, a takve su uvijek teške. Na nama je da odigramo što bolje te ne dozvolimo iznenađenje!'

19. rujna 2019. - 12:23

Krenula je dvanaesta sezona Regionalne lige. Prvu je osvojio Jug Adriatic osiguranje, koji je sa četiri naslova najuspješniji klub natjecanja, a zadnju je uzela zagrebačka Mladost, kojoj je to bio prvi trijumf. U prvoj utakmici nove sezone ogledala su se u Splitu dva Jadrana. Slavio je gost – hercegnovski Jadran Carine s 11:9. Druga utakmica prvog razreda igra se u petak (Partizan – Crvena zvezda), a preostale tri u subotu (Mladost – Mornar BS, Jug AO – Budva BR te Šabac – Primorac Kotor). Je li rezultat iz Splita iznenađenje ili ne? – glasilo je prvo pitanje za Hrvoja Benića, jugovog reprezentativca, igrača koji je ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuju osvojio broncu, svoju prvu veliku medalju sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske.

- U jednu ruku jest jer je splitski Jadran imao nekoliko dobrih utakmica u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali u drugu ruku i nije s obzirom na umor Splićana, koji su igrali tri jake utakmice proteklog vikenda, ali i zbog činjenice kako je Herceg Novi također dosta, baš dosta dobra momčad, i to već godinama.

Nastup u Ligi prvaka Benić i ekipa počinju u gostima baš kod hercegnovskog Jadran Carine, prvaka Crne Gore, pobjednika Kupa Crne Gore i sastava koji je prošle sezone igrao finale Europa cupa u kojem je poražen od CN Marseille. Je li rezultat iz Splita pokazatelj kako vas čeka težak zadatak na startu nove sezone Lige prvaka?

- Uvijek je gostovanje kod Hercegnovljana bilo teško, ali do te utakmice ćemo odigrati nekoliko utakmice što će nam pomoći da spremni odemo na tu utakmicu te pokažemo da vrijedimo, da smo bolja momčad.

Nova sezona za Jug Adriatic osiguranje počinje u subotu, 21. rujna. U Gruž stiže Budva Budvanska rivijera, povratnik u prvi razred Regionalne lige, doprvak Crne Gore i finalist Kupa Crne Gore.

- Dosta su se pojačali. Vratili su ovo ljeto prvog vratara reprezentacije Dejana Lazovića, doveli centra Filipa Klikovca, bivšeg reprezentativca. Plus, došao je bek, iskusni Blagoje Ivović. Prva je utakmica, a takve su uvijek teške. Na nama je da odigramo što bolje te ne dozvolimo iznenađenje.

Ždrijeb skupina europske Lige prvaka se zna, a sad se znaju i parovi zadnjeg kruga kvalifikacija. U skupinu 'A' u kojoj su Jugaši, ali i Zodiac Barceloneta, Olympiacos Pirej, Jadran Carine Herceg Novi, Szolnoki Dozsa i Spandau 04 stižu dva kvalifikanta, i to uspješniji iz ogleda Jadran Split - Strasbourg te Brescia - Sintez Kazanj.

- Favoriti su splitski Jadran i Brescia, međutim, nitko od osam sastava u zadnjem krugu kvalifikacija nije lagan suparnik. Naš cilj u skupini Lige prvaka se zna – izboriti plasman na završni turnir, Final 8.

U drugoj skupini, 'B', mjesta su već zauzeli branitelj naslova, mađarski Ferencvaroš, zatim zagrebačka Mladost, PRO Recco, WASPO 98 Hannover, CN Marseille i Dinamo Tbilisi, a skupinu će popuniti pobjednici ogleda CN Terrassa - Oradea i OSC - Vouliagmeni.

- Prednost dajem OSC-u i Terrassi. Po meni su kvalitetniji od rumunjske odnosno grčke momčadi – prognozira jugov reprezentativni branič.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje - Budva Budvanska rivijera igra se u subotu, 21. rujna, u Gružu s početkom u 19 sati. Natjecanje u skupini 'A' europske Lige prvaka starta u utorak, 8. listopada.

25. travanj 2024 11:22