StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE NADE Stiže nova medalja u vitrine Gojkova bazena: Kapekaši uzeli broncu, ostavili domaćina praznih ruku!

15. rujna 2019. - 14:14
Opet je KPK na pobjedničkom postolju s mlađim uzrastima. Mlađe nade su osvojile broncu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za uzrast do 11 godina, i to su na kraju ostavile bez medalje domaćina. U utakmici za treće mjesto: KPK - Primorje EB 7:6 (Luka Brkić tri pogotka, Mislav Čale dva, a po jedan Duje Bissako i Bonne Ray za KPK). 

Novi je to uspjeh malih Kapekaša nakon izgradnje zimskog bazena te mogućnosti da kod kuće rade tijekom čitave godine. Posao su u Gojkovom bazenu počeli Marinko Bojić i Vili Mladinić, nastavili Marjan Kosović i Emil Nikolić, a sad je tu i Lovor Lozica. Slavili su se u Korčuli uspjesi nada, zatim mlađih kadeta, kadeta, sve tri kategorije su bile i zlatne, a sad su i najmlađi skočili na pobjedničko postolje. Danas bronca sa željom da i oni sutra budu najbolji. 

U Rijeci su mali Kapekaši bili najbolji u skupini prvog kruga u kojem su savladali sva tri suparnika (OVK POŠK, Barakudice i Solaris), potom su u skupini za poredak od 1. do 8. mjesta već nakon 1. kola i pobjede protiv Zadra 1952. osigurali polufinale. Potom dva poraza, i to od Medveščaka za prvo mjesto u skupini te od Mladosti u polufinalu, ali na kraju pobjeda u utakmici za broncu s kojom se oko vrata u Korčulu iz RIjeke vraćaju treneri Lovor Lozica i Marjan Kosović te igrači: Ivan Barčot, Mislav Čale, Špiro Brčić, Ante Farac, Vinko Botica, Stipe Borovina, Bonne Ray, Bartol Kokanović, Duje Bissako, Luka Brkić, Lovro Jurjević, Nino Fider, Nikola Franulović Marko Prskalo!
Cavtat sedmi, Gusar dvanaesti...
Cavtat je u utakmici za sedmo mjesto nadigrao Solaris s 12:3. Noel Hanzijer sa šest pogodaka bio je prvi strijelac momčadi trenera Pava Pulića za koju je Lovro Miljas postigao dva, a po jedan pogodak Roko Miljan Popović, Ivano Lončar, Marin Ćumo i Ivano Trković. Cavtat je do zadnjeg kola drugog kruga bio u igrai za plasman u polufinale...
 
Gusar iz Mlina je na kraju dvanaesti. U prvom krugu je ostvario pobjedu i tri poraza, a u drugom krugu, u skupini za poreda od 9. do 12. mjesta upisao je tri poraza (19:4 od splitskog Jadrana, 8:6 od 'Barakudica' te 15:1 od Mornara BS, koji je deveti. Splitski Jadran je deseti, a jedanaeste su 'Barakudice').

Jug AO, koji je igrao izvan konkurencije jer je na prvenstvo došao sa nedovoljnim brojem igrača te nije mogao sastaviti dvije sedmorke, u skupini za poredak od 13. do 17. mjesta ostvario je tri pobjede (Osijek, OVK POŠK i ZPK) prenijevši jednu iz skupine (Opatija), dok je u prvom krugu imao polovičan učinak (dvije pobjede – Gusar i Opatija i dva poraza Zagreb i Primorje EB).
 
Tko je igrao za Cavtat, Gusar, Jug AO...?
Cavtat: Dominik Glavinić, Mauro Butigan, Noel Hanzijer, Roko Miljan Popović, Lovro Miljas, Ivano Lončar, Frano Pavlić, Stjepo Guljelmović, Marin Ćumo, Hrvoje Stjepović, Đivo Koprivica, Ivano Tonković, Stjepan Vuković, Ivan Puljić i Vlaho Rajčević. Trener: Pavo Pulić.

Gusar Mlini: Gabrijel Đamarija, Matej Martić, Nina Jazvin, Ivano Račić, Nea Matičević, Ilar Šimić, Andrijano Marković, Đivo Pleština, Tomi Jazvin, Toni Jakobušić, Antonio Perović, Marko Tomšić, Nikša Matičević, Ivano Kuaić i Petrunjela Fox. Trener: Vido Bogdan.

Jug AO: Ivan Zvono, Marin Bajurin, Juraj Kulišić, Lovro Zvono, Leo Sablić, Nikola Perak, Robert Žuhović, Marko Dolina, Antonio Hezonja, Ivano Delić, Dani Krehić, Roko Benić i Matias Miloš. Trener: Vido Bogdan, pomoćni trener: Aljoša Lončarić.

Za 'Barakudice' igra između ostalog pet Jugašica: Elsa Garcia, Lorena Smokvina, Luči Mojaš, Bruna Di Ceglie i Josipa Beatović.

23. travanj 2024 14:26