Sport Vaterpolo

VATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE NADE Jugaši prošetali Opatijom, domaćin bolji od Gusara 

VATERPOLO
Jugaši su dobili Opatiju, a Gusar iz Mlina je poražen od riječkog Primorja EB. Utakmicama 1. kola u skupini 'A', koja broji pet sastava, jedan više nego tri preostale skupine, počelo je prvenstvo Hrvatske u vaterpolu za mlađe nade, uzrast do 11 godina, koje u Rijeci okuplja 17 sastava od kojih su četiri iz Dubrovačko-neretvanske županije (Jug AO, Gusar Mlini, KPK i Cavtat).

KPK je u skupini 'B' u kojoj su još 'Barakudice', splitski OVK POŠK i šibenski Solaris. Cavtat je u skupini 'C' s dva zagrebačka kluba, Mladost i ZPK, te splitskim Mornar Brodospasom. U skupini 'D' su splitski Jadran, zagrebački Medveščak, Osijek i Zadar 1952. Natjecanja u skupinama 'B', 'C' i 'D' počinje u četvrtak, 12. rujna.

Gusar je u prvoj utakmici prvenstva izgubio od Primorja EB s 23:5 (4:3, 9:0, 7:0, 3:2). Nina Jazvin je postigla četiri, a Ivano Račić jedan pogodak za Gusar za koji su još su pod vodstvom trenera Vida Bogdana igrali Gabrijel Đamarija, Matej Martić, Nea Matičević, Ilar Šimić, Andrijano Marković, Đivo Pleština, Tomi Jazvin, Toni Jakobušić, Antonio Perović, Marko Tomšić, Nikša Matičević i Ivano Kuaić.  

Jugaši, koje vodi također Vido Bogdan, a kojem pomaže Aljoša Lončarić, od Opatije su bili bolji s 20:2 (3:1, 9:0, 6:0, 2:1) igrajući u sastavu: Ivan Zvono, Marin Bajurin, Juraj Kulišić (4), Lovro Zvono (5), Leo Sablić, Nikola Perak (5), Robert Žuhović (1), Marko Dolina, Antonio Hezonja (4), Ivano Delić, Dani Krehić, Roko Benić i Matias Miloš (1). 

FOTO Mlađe nade Gusara s trenerom Vidom Bogdanom
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije