StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA UZRAST NADA Šesto mjesto za nade Juga, Kapekašići 16. 

1. rujna 2019. - 20:39
Jugaši su izgubili na kraju utakmicu za peto mjesto od splitskog Mornara BS sa 7:6 te su šesti na završnom turniru Kupa Hrvatske za uzrast 'Nade' (rođeni 2007. i mlađi), koji se igrao u Vukovaru.

Dubrovačka momčad koju je vodio Maro Balić, prvi trener Jugovih nada Vido Bogdan zbog zdravstvenih problema morao je ostati u Dubrovniku, bila je druga u skupini s tri pobjede i jednim porazom, koji je prenijela u drugi krug gdje je dobila obje utakmice, međutim, ostala bez polufinala zbog najslabije pogodak razlike u trokutu sa Solarisom i riječkim Primorjem EB. 

Potom je u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta dobila zagrebačku Mladost te sa splitskim Mornarom BS igrala za peto mjesto. Ukupno je odigrala u Vukovaru osam utakmica u kojima je zabilježila šest pobjeda i dva poraza. Jug CO je na završnom turniru Kupa Hrvatske igrao u sastavu: Antoan Špilar, Tino Savinović, Juraj Kulušić, Luka Čurlin, Ante Jerković, Mateo Benussi, Antonio Hezonja, Lovro Zvono, Maro Šušić, Nikola Perak, Marin Zeko, Petar Kulaš, Niko Đerek i Marino Brzica.

Dubrovačko-neretvanska županija imala je dva svoja predstavnika u Vukovaru. Drugi, KPK; zauzeo je 16. mjesto u konkurenciji 19 ekipa. U skupini je bio posljednji s tri poraza, u drugom krugu, razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta, nova dva poraza da bi u razigravanju za poredak od 13. do 16. mjesta izgubili na peterce od 'Barakudica' nakon što je na kraju četvrte četvrtine bilo 10:10, te potom od Palada Njivice za 15. mjesto. KPK je na prvenstvu nastupio samo s dva igrača rođena 2007. godine.

Pod vodstvom trenera Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK u Vukovaru su boje KPK branili: Tomislav Čurković, Niko Krkeljaš, Nino Fider, Stipe Borovina, Luka Brkić, Lovro Jurjević, Ante Farac, Vinko Botica, Duje Bissako, Špiro Brčić, Mislav Čale, Bonne Ray, Ivan Žanetić, Nikola Franulović, Marko Prskalo Ivan Barčot

Zlato je osvojilo Primorje EB pobjedom 8:5 u finalu protiv OVK POŠK, dok je u utakmici za treće mjesto Solaris bio bolji od Zadra 1952. 
19. travanj 2024 10:12