StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA JUNIORE Ode zlato iz Gruža, sad i srebro, a hoće li i bronca?

30. kolovoza 2019. - 20:52
Jugašima je igrao i remi protiv zagrebačke Mladosti za drugo mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske za juniore, koji se igra u Gružu, ali je momčad Veselina Đuha u posljednjem nastupu na turniru pokazala vrlo malo te je doživjela uvjerljiv poraz (9:5). Mladost je utakmicu otvorila vodstvom u prvoj četvrtini sa čak 5:0, na odmoru imala plus šest (7:1). Posljednju četvrtinu dočekala je vodstvom 8:4. Ne, Jug CO nije bio ni u jednom trenutku blizu ugroziti vodstvo zagrebačke momčadi te doći u priliku izbjeći poraz i osvojiti srebro. 

Đivo Bobić i Marko Žuvela su postigli po dva pogotka za domaćina, a Filip Kržić jedan. Antonio Vukojević je zaustavio 13 od 22 udarca Mladosti u okvir gola, obranio jedan od dva peterca. Međutim, ni to nije pomoglo Jugašima da izbjegnu poraz. U sastavu Damira Vinceka istaknuo se Luka Bajić s tri pogotka, Marko Miškić na vratima Mladosti zaustavio je 7 od samo 12 udaraca Jugaša u okvir gola. 

S jednom pobjedom (Primorje EB 15:8) i dva poraza (Mornar BS 8:9 i HAVK Mladost 5:9) Jug CO je uoči zadnje utakmice turnira treći s tri boda. HAVK Mladost je druga sa 4 boda. I ona je zaključila nastup u Gružu. Još imaju igrati Mornar BS i Primorje EB. Mornar BS  je s dvije pobjede u prva dva kola (Jug CO 9:8 i HAVK Mladost 10:9) već osigurao prvo mjesto uoči zadnjeg kola. Primorje EB ima jedan bod (8:8 protiv HAVK Mladost u 1. kolu). Ukoliko Mornar BS ne izgubi od Primorja EB, Jug CO je treći, a riječki sastav četvrti. U slučaju uspjeha Primorja EB tada će Jugaši ostati praznih ruku. 

Utakmica Mornar BS - Primorje EB počinje u Gružu u 19 sati. 
19. travanj 2024 00:40