Sport Vaterpolo

VATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA JUNIORE Ode zlato iz Gruža, sad i srebro, a hoće li i bronca?

VATERPOLO
Jugašima je igrao i remi protiv zagrebačke Mladosti za drugo mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske za juniore, koji se igra u Gružu, ali je momčad Veselina Đuha u posljednjem nastupu na turniru pokazala vrlo malo te je doživjela uvjerljiv poraz (9:5). Mladost je utakmicu otvorila vodstvom u prvoj četvrtini sa čak 5:0, na odmoru imala plus šest (7:1). Posljednju četvrtinu dočekala je vodstvom 8:4. Ne, Jug CO nije bio ni u jednom trenutku blizu ugroziti vodstvo zagrebačke momčadi te doći u priliku izbjeći poraz i osvojiti srebro. 

Đivo Bobić i Marko Žuvela su postigli po dva pogotka za domaćina, a Filip Kržić jedan. Antonio Vukojević je zaustavio 13 od 22 udarca Mladosti u okvir gola, obranio jedan od dva peterca. Međutim, ni to nije pomoglo Jugašima da izbjegnu poraz. U sastavu Damira Vinceka istaknuo se Luka Bajić s tri pogotka, Marko Miškić na vratima Mladosti zaustavio je 7 od samo 12 udaraca Jugaša u okvir gola. 

S jednom pobjedom (Primorje EB 15:8) i dva poraza (Mornar BS 8:9 i HAVK Mladost 5:9) Jug CO je uoči zadnje utakmice turnira treći s tri boda. HAVK Mladost je druga sa 4 boda. I ona je zaključila nastup u Gružu. Još imaju igrati Mornar BS i Primorje EB. Mornar BS  je s dvije pobjede u prva dva kola (Jug CO 9:8 i HAVK Mladost 10:9) već osigurao prvo mjesto uoči zadnjeg kola. Primorje EB ima jedan bod (8:8 protiv HAVK Mladost u 1. kolu). Ukoliko Mornar BS ne izgubi od Primorja EB, Jug CO je treći, a riječki sastav četvrti. U slučaju uspjeha Primorja EB tada će Jugaši ostati praznih ruku. 

Utakmica Mornar BS - Primorje EB počinje u Gružu u 19 sati. 
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Javna cesta privatnog interesa

Javna cesta privatnog interesa
Iz Gradske organizacije SDP Dubrovnik oglasili su se priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik GO SDP Dubrovnik Ja...
Javna cesta privatnog interesa