StoryEditorOCM
VaterpoloŽDRIJEB SKUPINA NAJELITNIJEG EUROPSKOG VATERPOLSKOG KLUPSKOG NATJECANJA

PERRONE I LOPEZ 'UGURALI' ČETIRI OD ŠEST ZADNJIH PRVAKA EUROPE U ISTU SKUPINU Prva reakcija Vjeka Kobešćaka: 'Treba pričekati da se do kraja formira skupina jer u kvalifikacijama ima nekoliko odličnih sastava!'

30. kolovoza 2019. - 17:37
Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja igrat će u skupini 'A' europske LIge prvaka u kojoj su svoje mjesto našli još voljom ždrijeba prvak Španjolske Zodiac Barceloneta, zatim prvak Grčke i doprvak Europe Olympiacos iz Pireja, potom prvak Crne Gore Jadran Carine Herceg Novi, mađarski Szolnoki Dozsa i njemački Spandau 04, a u koju će upasti još dva kvalifikanta.

- Uvijek treba pričekati da se do kraja formira skupina jer u kvalifikacijama ima nekoliko odličnih sastava. Prije svega tu mislim na OSC, zatim Bresciu. Da, treba pričekati cijeli taj rasplet i vidjeti tko će zauzeti u našoj skupini ta dva preostala mjesta. Inače, niti jedna skupina Lige prvaka ne može biti lagana, tako nije ni ova naša 'A' skupina. Naš cilj je, kao i uvijek, plasirati se na završni turnir, Final 8 - rekao je jugov trener Vjeko Kobešćak nakon što je doznao rezultat ždrijeba održanog u Barceloni. Kuglice su otvarali Felipe Perrone i Dani Lopez, dva vaterpolska velikana, španjolska reprezentativca, koja su ovog ljeta u južnokorejskom Gwangju osvojili srebro. Perrone i Lopez su u skupinu 'A' smjestili svoju Barcelonetu s kojom su osvajali naslov europskog prvaka 2014. godine, zatim osvajača naslova 2016. (Jug CO u čijoj je sezoni tada igrao Perrone te bio MVP Final 6 u Budimpešti), te prvake iz 2017. (Szolnoki) i 2018. (Olympiacos), a u skupinu 'B' prvaka iz 2015. (PRO Recco) i aktualnog prvaka (FTC). 

Nova sezona počinje 8. listopada. Skupina 'A' igra prvi dio natjecanja, prvih sedam kola, ili u utorak, ili u petak, a skupina 'B' svoje utakmice prvog kruga u srijedu, ili u subotu. U drugom dijelu, od 8. do 14. kola, skupina 'A' je u terminima srijeda ili subota, a skupina 'B' u utorak ili petak. Jugaši su u 1. kolu gosti Jadran Carine Herceg Novog, zatim putuju u Barcelonu. Prvi gost u Gružu je njemački Spandau 04. U 4. kolu Jug je gost, a domaćin će mu biti netko od sastava iz kvalifikacija. U 5. kolu je Jug CO domaćin, a gost je sastav iz kvalifikacija. U 6. kolu stiže u Gruž Szolnoki Dozsa, a u 7. kolu momčad hrvatskog prvaka putuje u Pirej. 

- Imam informaciju kako je Barceloneta tražila zamjenu domaćinstva ukoliko će u 2. kolu biti domaćin tako da sad trebamo pričekati i vidjeti što će reći LEN-a - dodao je Kobeščak te napomenuo, a što nije dobro, kako se termin Lige prvaka u prosincu poklapa sa Svjetskim juniorskim prvenstvom u Kuvajtu.

- To je nama, ali i drugim klubovima koji u svojim redovima imaju juniorske reprezentativce, otežavajući okolnost - istaknuo je Jugov trener te nastavio: 

- Svake godine se ne gleda samo snaga skupine već i kalendar cijele sezone. Činjenica je da su reprezentativne obveze ušle 'duboko' u klupsku sezonu. U prosincu je to Svjetsko juniorsko prvenstvo, zatim u siječnju je Europsko seniorsko prvenstvo u Budimpešti, tu su još i kvalifikacije za Olimpijske igre. Mi sad imamo činjenicu da Rusija ima pripreme na početku priprema Juga za novu sezonu zbog čega s nama nije Daniil Merkulov. Međutim, otišli smo sad široko, a ako ćemo govoriti samo o ždrijebu, skupini i klubovima koje znamo da su nam suparnici u borbi za plasman na Final 8, završni turnir, onda treba reći kako su Olympiacos i Barceloneta u ulozi favorita naše skupine. Zatim, kako je Szolnoki jako dobar sastav, kako se Spandau 04 pojačao, a kako je tu i povratnik u elitu, hercegnovski Jadran. Bit će teško sve posložiti, opet u obzir uzimam sve, pa i kalendar sezone, ali vjerujem kako ćemo opet unatoč svemu uspjeti izboriti nastup na završnom turniru Lige prvaka - naglasio je Kobeščak. 
 
U drugoj skupini 'B' također su upražnjena dva mjesta, popunit će ih sastavi iz kvalifikacija, a šestorka koja je već zauzela svoja mjesta su: branitelj naslova i prvak Mađarske FTC-Telekom Budapest, zatim prvak Italije PRO Recco, zagrebačka Mladost, njemački WASPO 98 Hannover i francuski CN Marseille, koji je prošle sezone osvojio Europa kup te debitant u društvu najboljih, gruzijski Dinamo Tbilisi
19. travanj 2024 21:02