StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA JUNIORE Mornar BS otvorio šampanjac u Gružu i prije zadnjeg kola u kojem Jug CO lovi srebro

30. kolovoza 2019. - 14:45
Splitski Mornar Brodospas je otvorio šampanjac u Gružu i to nakon 2. kola, a prije posljednjeg, koji je na rasporedu poslijepodne. Pobjednik je Kup Hrvatske za juniore. Prvo je na startu, jučer navečer, zasluženo slavio protiv domaćina, Jug CO (9:8), a u 2. kolu danas prijepodne momčad trenera Zdeslava Vrdoljaka je s 10:9 savladala zagrebačku Mladost. Kako riječko Primorje EB nije uspjelo pobijediti Jug CO, što više, domaćin je u posljednjoj utakmici 2. kola ostvario uvjerljiv uspjeh (15:8), sve je jasno po pitanju najboljeg.

Zadnje kolo u kojem se sastaju Jug CO i Mladost te Mornar BS i Primorje EB odlučit će o poretku od 2. do 4. mjesta. Mornar BS ima 6 bodova uoči zadnjeg kola i pobjedu protiv Jug CO, koji je drugi s 3 boda, dok su Mladost i Primorje EB na trećem odnosno četvrtom mjestu s po jednim bodom. Jugašima i remi protiv Mladosti donosi srebro. Mladost za drugo mjesto treba pobjedu protiv Juga, ali mora nakon toga čekati kako će završiti ogled protiv Primorja EB i Mornara BS budući je na startu odigrala 8:8 s riječkim sastavom...

Marko Žuvela je najbolje od Jugaša u napadu otvorio utakmicu protiv Primorja EB. Postigao je tri pogotka za vodstvo 5:2. Ukupno četiri. Kristijan Čulina je prvi i posljednji pogađao na utakmici. Ukupno tri njegova pogotka. Marin Tomasović i Filip Kržić su po dva puta tresli mrežu, a Leo Cukrov, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović i Luka Stahor po jednom. U redovima Primorja EB Tin Brubnjak je bio najučinkovitiji sa četiri pogotka. Antonio Vukojević je na vratima Jug CO imao devet obrana. Skinuo je dva peterca riječkom sastavu. Pod vodstvom Veselina Đuha i Miha Bobića prvoj pobjedi Jug CO na završnom turniru Kupa Hrvatske u Gružu doprinjeli su još Roberto Radić, Zvonimir Perić, Đivo Bobić i Ivan Vukojević (nije igrao samo Ivan Jurišić, drugi vratar).

Prva utakmica 3. kola između Jug CO i zagrebačke Mladosti počinje u 17.40 sati, a turnir završava ogledom između Primorja EB i Mornara BS, koji je zakazan u 19 sati.
25. travanj 2024 02:07