StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA JUNIORE Splitski Mornari u Gružu ukrcali bodove na svoj brod

29. kolovoza 2019. - 22:36
Mornar BS je slavio protiv Jug CO u Gružu u 1. kolu završnog turnira Kupa Hrvatske za juniore s 9:8 (2:2, 2:4, 3:0, 2:2). Momčad trenera Veselina Đuha je imala na poluvremenu vodstvo 6:4 nakon što je u prvoj četvrtini splitski sastav, kojeg vodi Zdeslav Vrdoljak, vodio s 1:0 i 2:1.

Mornar BS je zaostatak od dva pogotka preokrenuo u trećoj četvrtini koju je dobio s 3:0. Jugaši su nakon toga, kao i u prvoj četvrtini, bili ti koji su jurili zaostatak. Uspjelo im je to dva puta. Izjednačili su na 7:7, zatim na 8:8, ali nisu uspjeli učiniti to još jednom. Duje Akrap je otvorio pogotkom utakmicu. Pogodio u 53 sekundi za vodstvo Mornara BS od 1:0, a svojim trećim pogotkom na utakmici kojeg je postigao dvije minute i 45 sekundi prije kraja četvrte četvrtrine zaključio je utakmicu.

Goran Solje i Domagoj Butić su postigli po dva pogotka za splitsku momčad, a po jedan Petar Uvodić i Paolo Jakovčević. Pet obrana je imao Marin Kordić, vratar Mornara BS.

U posljednjoj minuti Jugaši su imali dva pokušaja za izjednačenje nakon što su se minutu i 22 sekunde prije kraja obranili s igračem manje. Prvi pokušaj Điva Bobića zastao je u bloku, dok je drugi, dvije sekunde prije kraja, šraubom je pokušao Leo Cukrov, otišao izvan okvira gola.

Kristijan Čulina je s tri pogotka bio prvi strijelac Jug CO za kojeg je Luka Stahor postigao dva, a po jedan pogodak Marin Tomasović, Filip Kržić i Marko Žuvela. Antonio Vukojević je imao čak 21 obranu, ali je primio nekoliko pogodaka iz daljine. Bode u oči činjenica da je Mornar BS imao čak duplo više šuteva na gol. Uz to su Jugaši izgubili devet lopti te ostali na kraju praznih ruku. 

Turnir u Gružu su otvorili zagrebačka Mladost i riječko Primorje EB. Završilo je bez pobjednika - 8:8. 

U petak, 30. kolovoza, igraju se preostala dva kola. Prijepodne se igraju utakmice 2. kola (Mornar BS - Mladost od 10.10 sati, a Jug CO - Primorje EB  od 11.30 sati), a navečer utakmice posljednjeg, 3. kola (Jug CO - Mladost od 17.40 sati, a Mornar BS - Primorje EB od 19 sati).
17. travanj 2024 14:54