StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO DO 17 GODINA Prekinuli niz poraza, pogađalo svih pet Jugaša

15. kolovoza 2019. - 16:53
Hrvatska je dobila Nizozemsku sa 14:7 u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta te će na kraju igrati za deveto mjesto na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se igra u Tbilisiju. Suparnik će im biti domaćin, reprezentacija Gruzije.

Svih pet Jugaša, koliko ih je u sastavu hrvatske reprezentacije, treslo je mrežu Nizozemske: Roberto Radić je postigao tri pogotka te s kapetanom Ivom Marićem iz riječkog Primorja EB bio prvi strijelac Hrvatske protiv Nizozemaca. Zatim, Luka Stahor je postigao dva, a Leo Cukrov, Marin Tomasović i Zvonimir Perić po jedan pogodak. Po jedanm pogodak postigli su još Roko Požarić (HAVK Mladost), Mateo Škaro (Zadar 1952.) i Karlo Babić (Mornar BS).

Gruzija je utakmicu za deveto mjesto izborila pobjedom 7:4 protiv Malte, koja će protiv Nizozemske u petak, 16. kolovoza, igrati za jedanaesto mjesto. Hrvatska je nastup na EP-u počela 9:7 pobjedom protiv Francuske, ali je potom nanizala tri poraza. Prva dva - od Španjolske sa 6:4 i Njemačke sa 7:5 u skupini - nisu bila tako bolna, ali jest poraz 12:11 na peterce od Crne Gore u razigravanju za plasman u četvrtfinale.
19. travanj 2024 07:44