StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO DO 17 GODINA Ništa od borbe za medalju

14. kolovoza 2019. - 22:42
Hrvatska je trebala biti u krugu reprezentacija koje će se na Europskom prvenstvu u Tbilisiju za igrače do 17 godina boriti za medalju. Međutim, dva poraza u skupini 'D' nakon pobjede na startu protiv Francuske (9:7), prvo od Španjolske (6:4), a na kraju (iznenađujući) od Njemačke (7:5), gurnula je našu reprezentaciju na treće mjesto u skupini te joj u razigravanju za četvrtfinale donijela, naravno, dosta težeg suparnika - Crnu Goru, koja je u svojoj, 'B' skupini bila druga.

Protiv suparnika od kojeg je prije neki dan izgubila ogled za broncu u Comen kupu, posljednjoj provjeri pred nastup na EP-u, Hrvatska je opet upisala poraz. Ovaj put na peterce, i to nakon čak osam serija petereca te će u nastavku prvenstva razigravati za plasman od 9. do 12. mjesta. Hoće li igrati na kraju za deveto ili za jedanaesto mjesto ovisit će o rezultatu koji će ostvariti protiv Nizozemske?

Hrvatska je u borbi za četvrtfinale vodila s 1:0, 3:2 te na poluvremenu sa 4:3. Crna Gora je početkom nastavka nanizala tri pogotka za vodstvo 6:4. Potom je naša reprezentacija uzvratila na isti način te 6 minuta i 14 sekundi prije kraja povela sa 7:6. Crna Gora je izjednačila 4 minute i 6 sekundi prije kraja.  Nakon prvih pet izvođača bilo je 3:3. Nakon prve dodatne serije 4:4. U drugoj dodatnoj seriji naš vratar Roko Pavić je obranio udarac, te je Luka Stahor imao šut za pobjedu, ali se istaknuo crnogorski vratar Alen Isljamović. Nakon toga pogodio je za suparnika Matija Sladović, a Isljamović obranio udarac Robertu Radiću. Stahor i Radić su pogađali peterce za 9:8 odnosno 9:9. U četiri četvrtine Stahor je postigao jedan pogodak, i to s igračem više s kojim je Hrvatska prepolovila zaostatak (5:6).

Četvrtfinale su izborili još Rusija (15:13 bolja na peterce protiv Nizozemske), Srbija (19:4 protiv Malte) te Njemačka (11:6 protiv Gruzije). Grčka, Španjolska, Mađarska i Italija su bili pobjednici skupina te su se izravno plasirali u četvrtfinale. Srbija je suparnik Grčkoj u borbi za polufinale, Rusija igra sa Španjolskom, Crna Gora protiv Mađarske, a Njemačka protiv Italije. Malta – Gruzija je drugi par razigravanja za poredak od 9. do 12. mjesta. Turska i Francuska igraju za 13. mjesto, a Slovačka i Turska tko će izbjeći posljednje, 16. mjesto.

U sastavu hrvatske reprezentacije na EP-u je ukupno pet Jugaša. Osim Stahora i Radića tu su Marin Tomasović, Leo Cukrov i Zvonimir Perić.
 
19. travanj 2024 06:21