StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

DIVLJA LIGA U CAVTATU, NAVRATIO I PERRONE Prvak po tko zna koji put u četvrtfinalu, dok je momčad s 'dalekog' istoka to uspjela prvi put

10. kolovoza 2019. - 01:43
Elita i Pasjača Popovići su prvi četvrtfinalisti 36. Divlje lige. Između sebe će u zadnjem, 3. kolu odlučiti tko će biti prvi, a tko drugi u skupini 'A'. Elita je branitelj naslova, a Pasjača Popovići slavi svoj najveći uspjeh. Prvi put je u četvrtfinalu. Osigurala je glavni turnir iduće godine. Neće igrati po prvi put u svojoj povijesti kvalifikacije. Oba sastava su i u 2. kolu ostvarila uvjerljiv uspjeh. Betula Danče i Uvalica će na kraju, u svom oproštaju od ovogodišnje Divlje lige, zaigrati za prestiž - tko dobije bit će treći u skupini.

U skupini 'B' derbi između domaćina 2. kola, Kamena malog Cavtat i doprvaka Porporele završio je bez pobjednika. Na kraju su odlučivali četverci tko će u slučaju istog bodovnog učinka na kraju biti u prednosti. Kamen mali nije falio niti jednom. Realizirao je sva tri četverca, Porporela prvi, ali ne i drugi te nije ni trebala izvoditi treći. Turčin Danče je dobio Komardu te je u igri za četvrtfinale. Igra u zadnjem kolu kod kuće protiv Porporele. Kamen mali ima igrat protiv Komarde.

Sve utakmice 2. kola u skupinama 'A' i 'B' sudio je Vlaho Ljubić iz Dubrovnika.

Utakmice Divlje lige u Cavtatu došao je pogledati i Felipe Perrone, legendarni španjolski reprezentativac, nekadašnji Jugaš, koji je prije neki dan ostvario novi uspjeh u svojoj karijeri bogatoj trofejima, medaljama i priznanjima. Sa Svjetskog prvenstva održanog u južnokorejskom Gwangju vratio se sa srebrnom medaljom. Španjolska je u polufinalu dobila Hrvatsku, a u finalu izgubila od Italije. Perrone je do Cavtata navratio s Korčule gdje se odmara nakon SP-a. Kapetan španjolske reprezentacije je hrvatski zet. Oženio je Mariju Petković iz Brne. Čestitao je Vjeku Kobešćaku i njegovim suigračima na povijesnom uspjehu Pasjače Popovići, plasmanu među osam najboljih.
Divlja liga u Cavtatu
SKUPINA 'A'
Rezultati 2. kola:
Pasjača Popovići - Uvalica 10:1, Elita - Betula Danče 15:2. Poredak: 1. Elita 6 bodova (32:6), 2. Pasjača Popovići 6 bodova (23:6), 3. Betula Danče bez boda (7:28), 4. Uvalica bez boda (5:27)

SKUPINA 'B'
Rezultati 2. kola: 
Turčin Danče - Komarda 12:4, Porporela - Kamen mali 6:6/četverci 1:3. Poredak: 1. Porporela 4 boda (21:8), 2. Kamen mali Cavtat 4 boda (15:11), 3. Turčin Danče 3 boda (17:13), 4. Komarda bez boda (6:27).
Subota u Orašcu
Raspored 2. kola, preostale četiri utakmice, 17.05 sati, skupina 'C': PVG Gruški muo - Lozica, 17.55 sati, skupina 'D': Vila Šeherezade - FUN H2O Mlini, 18.35 sati, skupina 'C': Kokoti - Soderini Orašac, 19.15 sati, skupina 'D': Crvene stijene Orašac - Lukovica, 

24. travanj 2024 05:15