StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETE Doprvak protiv prvaka pao u nastavku

9. kolovoza 2019. - 14:03
Na kraju prve četvrtine bilo je 1:1, na kraju druge 4:4, ali u trećoj je riječko Primorje EB, aktualni prvak, nanizalo pet pogodaka protiv Jug CO, aktualnog doprvaka, te je bilo jasno već tad tko će slaviti, ostati na stopostotnom učinku u skupini 'B' nakon 2. kola, a tko će upisati prvi gubitak na završnom turniru Kupa Hrvatske u vaterpolu za kadete koji se igra na zagrebačkoj Šalati. Na kraju 13:7 za Primorje EB, koje je napravilo u nastavku niz od 7:0. Jugaši su prvi pogodak u nastavku postigli 4 minute i 16 sekundi prije kraja utakmice.  

Jug Croatia osiguranje je pod vodstvom trenera Aljoše Lončarića igrao protiv Primorja EB u sastavu: Nikša Brzica (4 obrane), Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Jakov Cvjetković (2), Zvonimir Miloglav, Bruno Bobić, Ivuša Burđelez (1), Marko Piplica, Marko Glavinić (1), Jure Jarak (2), Davor Paviša, Vlaho Pavlić (1), Nikola Balić i Nikola Bjelopera. Najbolji u redovima riječkog sastava bili su vratar Ivan Mauro Čubranić, koji je u prve tri četvrtine zaustavio 13 od 17 udaraca u okvir gola Jugaša, a na kraju imao 16 obrana te Kristijan Vekić i Luka Babić s po pet pogotka.

U zadnjem kolu skupine 'B' Jug CO, koji je na startu dobio Medveščak s 11:7, igra sa splitskim Mornarom BS (petak, 9. kolovoza, u 20 sati). Pobjednik skupine će izravno u polufinale, a drugoplasirani i trećeplasirani će razigravati za mjesto među četiri najbolja.

U drugoj skupini ogled u zadnjem kolu između splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti odlučuje tko će biti prvi, a tko drugi u skupini (Jadran i HAVK Mladost imaju stopostotni učinak, dvije pobjede), a ogled između OVK POŠK i Solarisa tko će biti treći, a tko četvrti (OVK POŠK i Solaris su bez boda). Splitskim sastavima igra u zadnjem kolu i neodlučan rezultat za osvajanje prvog odnosno trećeg mjesta.

Turnir traje do nedjelje, 11. kolovoza.
19. travanj 2024 02:44