StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU

ČISTA DESETKA PROTIV KOŠICA Dubrovački veterani nadomak svog četvrtog naslova svjetskih prvaka!

8. kolovoza 2019. - 10:33
Ni slovačke Košice nisu imale rješenja za Dubrovačke veterane, koji su bili uspješniji u sve četiri četvrtine utakmice 4. kola Svjetskog veteranskog prvenstva u vaterpolu u kategoriji '45 plus', koje se igra u južnokorejskom Gwangju. Kad se na kraju utakmice podvukla crta, sve zbrojilo, ostvarila je momčad trenera Gorana Turajlića pobjedu od deset razlike – 13:3 (2:0, 4:1, 5:1, 2:1).

Dubrovački veterani imaju nakon četvrtog kola sve četiri pobjede i vodeći su sastav prvenstva. Medalja je već osigurana, a pitanje je samo kojeg će sjaja biti. Budu li i u idućoj utakmici uspješni, te dobiju YBL Octopus, bit će zlatna, četvrta takva u povijesti kluba koja se piše od 1997. godine. Čak im u toj utakmici igra i neodlučan rezultat, a u nekim kombinacijama (krug s tri momčadi) i poraz od dva razlike jer je u 4. kolu njemački Spandau 04, kojeg su Dubrovački veterani dobili na startu s 11:6, deklasirao s 8:1 mađarski YBL Octopus, koji je imao savršen učinak u prva tri kola. Dubrovački veterani su sad usamljeni na vrhu poretka. YBL Octopus je drugi s tri pobjede i jednim porazom, Spandau 04 na trećem mjestu ima dvije pobjede i jedan poraz, četvrte su Košice s dvije pobjede i dva poraza. Na posljednja tri mjesta su: brazilski AMPA ECP s pobjedom i dva poraza, američki East Bay Masters WP s pobjedom i četiri poraza, dok je posljednji, sedmi američki BT Guam s tri poraza.

Dubrovački veterani u subotu, 10. kolovoza, igraju protiv YBL Octopusa, a u nedjelju, 11. kolovoza, u posljednjem kolu protiv američkog BT Guama.

Protiv Košica vratar Maro Balić je zaustavio 8 od 11 udaraca Slovaka u okvir gola, Maro Šušić je uputio pet udaraca prema te četiri puta pogodio (realizirao je dva od tri peterca). Opet je bio prvi strijelac utakmice i Dubrovačkih veterana. Kapetan Željko Margaretić je postigao tri pogotka iz četiri šuta, Željko Mage i Deni Marinković su potpisali po dva pogotka, a po jedan Božo Lujo i Miho Klaić. Alen Bošković je imao šest asistencija i jednu ukradenu loptu. Još su igrali Maro Bijač, Olaf John, Davor Erjavec, Boško Perić i Božo Koprivica.

FOTO Goran Turajlić, voditelj Dubrovačkih veterana
20. travanj 2024 01:17