StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

ŠPANJOLSKA PROTIV ITALIJE ZA ZLATO Našima Mađarska stoji na putu do bronce, sedme medalje ukupno i sedme u nizu na Svjetskim prvenstvima!

25. srpnja 2019. - 15:19
Ne možemo uvijek biti prvi. No u ovom trenutku cijeli svijet ti se ruši. Strašno smo željeli osvojiti ovo prvenstvo, bio sam uvjeren da možemo i da imamo snagu. No nažalost dogodio se ovaj poraz, na meni i mojim suradnicima je da izanaliziramo zbog čega. Nemojmo zatvarati oči pred mogućim problemima, treba im naći razlog, ne možemo samo reći loš dan. No idemo dalje odigrati turnir do kraja, idemo uzet broncu. Nemamo što zamjeriti igračima, dapače. Ja sam na njih ponosan, kako nakon svake pobjede, tako i nakon poraza. Oni su za mene bili i ostali pobjednici, pravi dečki i pravi sportaši. No nekad valja pružiti ruku protivniku i reći da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja – rekao je naš izbornik Ivica Tucak nakon 6:5 poraza u polufinalu od Španjolske. 

U drugom je polufinalu Italija je dobila Mađarsku s 12:10 te se plasirala u finale. Gonzalo Echenique sa četiri i Francesco Di Fulvio s tri pogotka bili su prvi strijelci Italije, koja će u subotu, u 11.30 sati po hrvatskom vremenu, početi bitku sa Španjolskom za naslov svjetskog prvaka. Italija je tri puta bila najbolja na SP-u (1978., 1994. i 2011.), a Španjolska dva puta (1998. i 2001.).  

Utakmica za broncu između Hrvatske i Mađarske počinje u subotu, 27. srpnja, u 10 sati po hrvatskom vremenu. Mađarska je najuspješnija reprezentacija na SP-ima (tri zlata, sedam srebrnih i jedna brončana medalja). Hrvatska igra za svoju sedmu ukupno i sedmu medalju u nizu. Ima dva zlata, jedno srebro i tri bronce. 

Italija može postati prva reprezentacija s više od tri naslova svjetskog prvaka.
Fatović potpisao drugi najbolji rezultat Australije na SP-ima
Australija je dobila Grčku s 9:8, a Srbija sa 17:16 nakon peteraca Njemačku u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta.

Australija, koja je oštećena protiv Mađarske u četvrtfinalu, kojoj sedam sekundi prije kraja utakmice pri rezultatu 9:9 suci nisu dosudili peterac nakon čega su Mađari zatražili minutu odmora te potom Marton Vamos pogodio za pobjedu, tako će na kraju igrati za peto mjesto protiv Srbije.

Elvis Fatović, kojem je ovo četvrto Svjetsko prvenstvo s Australijom, već sad je ostvario svoj najveći uspjeh. U Barceloni 2013. i Kazanju 2015. Australija je pod njegovim vodstvom bila osma, a u Budimpešti 2017. sedma. U povijesti nastupa na SP-ima Australija je samo jednom bila bolje plasirana, i to 1998. godine, kad je bila domaćin SP-a i kad je jedini put izborila polufinale, ali na kraju nije uspjela doći i do medalje. 

20. travanj 2024 14:31