StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKO EUROPSKO PRVENSTVO Kolak tri, Mozara dva, Tolja jedan - Korčulanin presjekao napad Mađara u zadnjim sekundama te s centra pogodio za pobjedu!

22. srpnja 2019. - 17:50
Toni Mozara pogodio je s gotovo polovice terena za pobjedu 9:8 protiv Mađarske u 2. kolu natjecanja u skupini 'A' na Europskom kadetskom prvenstvu, koje se igra u bugarskom Burgasu. Mađari su sa četiri pogotka u nizu, nakon što je Hrvatska početkom posljednje četvrtine pogotkom Patrika Kolaka povela s 8:4, izjednačili na 8:8 minutu prije kraja te imali posljednji napad, koji je pet sekundi prije kraja utakmice presjekao jedan od dvojice Korčulana u reprezentaciji, drugi je Domagoj Čale, te šutirao s velike udaljenosti i pogodio za veliko slavlje.

Prvi strijelac naše reprezentacije protiv Mađarske bio je Jugaš Patrik Kolak, koji je postigao tri pogotka. Jedan je postigao drugi Jugaš u reprezentaciji - Josip Tolja. Mozara je dva puta pogađao mrežu Mađara, kao i Robert Stojanac iz splitskog Jadrana. Jednom je mrežu Mađarske zatresao Duje Budiša iz splitskog Mornara BS. 

Hrvatska je u 1. kolu dobila Rumunjsku s 12:5, a Mađarska je bila bolja od Slovačke s 20:6. U posljednjem, 3. kolu u skupini Hrvatska igra protiv Slovačke (utorak, 23. srpnja, početak u 11 sati). Prvo mjesto u skupini izravno vodi u četvrtfinale, dok drugi i treći razigravaju za plasman među osam najboljih...
18. travanj 2024 11:59