StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

POZNATI SVI ČETVRTFINALISTI Hrvatska čekala i dočekala Njemačku

21. srpnja 2019. - 17:41
Južnoafrikanci su dvije minute i 42 sekunde prije kraja prve četvrtine postigli drugi pogodak protiv Njemačke u osmini finala, po drugi put došli na pogodak zaostatka, ali su idući put mrežu zatresli tek tri minute i jednu sekundu prije kraja treće četvrtine. Njemačka je između njihovog drugog i trećeg pogotka napravila seriju 13:0, povela sa 16:2. Na kraju je slavila s okruglih 20 razlike (25:5) te se očekivano plasirala u četvrtfinale gdje ju je čekala Hrvatska

O Njemačkoj je naš izbornik Ivica Tucak počeo razmišljati još nakon završetka natjecanja u skupini kad se posložio 'kostur' završnice. Bilo je odmah jasno kako je ogromna razlika u kvaliteti između Njemačke, našeg idućeg suparnika i JAR-e. Potvrdio je to na kraju i rezultat utakmice kojom je zaključena tzv. krnja osmina finala koje su bili oslobođeni igranja najbolji u sve četiri skupine (Srbija, Hrvatska, Mađarska i Italija), a u kojoj su igrale drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije skupina.

Hrvatska je baš veliki favorit protiv Njemačke. Nema tko nije, nakon što je oduševila ne samo rezultatom, već i igrama u skupini te prvim mjestom izborila izravan plasman u četvrtfinale, istaknuo kako joj je otvoren put do polufinala. Inače, četvrtfinale su osim Njemačke još izborili Australija, koja je na peterce dobila Crnu Goru (13:11 nakon 9:9 na kraju četvrte četvrtine) te Grčka i Španjolska. Grčka je izbacila Amerikance (11:9), a Španjolska dobila Japan (15:7). Grčka će u četvrtfinalu na Italiju, Španjolska na Srbiju, a Australija na Mađarsku.

U polufinalu pobjednik Australija – Mađarska ide na pobjednika Italija – Grčka, a pobjednik Srbija – Španjolska na boljeg iz ogleda Hrvatska – Njemačka.

Hrvatska četvrtfinale protiv Njemačke igra u utorak, 23. srpnja, s početkom u 8.30 sati po hrvatskom vremenu.

FOTO
Hrvatski izbornik Ivica Tucak s pomoćnicima, Milom Smodlakom i Sandrom Suknom
24. travanj 2024 13:07