StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE Prvak zaustavio Jugaše, ovaj put u polufinalu

20. srpnja 2019. - 23:34
Nisu uspjeli Jugaši uzvratiti riječkom Primorju EB za poraz kod kuće u finalu završnog turnira državnog prvenstva. Riječki sastav je u ožujku bio bolji na peterce (15:14). Sad, četiri mjeseca poslije, Primorjaši su bili uspješniji i u polufinalu Kupa Hrvatske, i to s 14:9 (3:4, 4:2, 2:2, 5:1).

Nakon što su s tri pobjede osvojili prvo mjesto u skupini (Jadran Split, HAVK Mladost i Mornar BS) i izborili izravan plasman među četiri najbolja na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji se igra na zagrebačkoj Šalati, Jugaši su doživjeli poraz od aktualnog prvaka te će na kraju igrati za treće mjesto, brončanu medalju. Protiv koga doznat će nakon što se odigra drugo polufinale u kojem se sastaju HAVK Mladost i OVK POŠK.

Bruno Đuho i Marko Glavinić su donijeli Jugu vodstvo u polufinalu od 2:0 (3. minuta). Sredinom prve četvrtine Primorje EB je u nepunu minutu izjednačilo. Jug CO je potom vodio s 3:2, 4:3, 5:4 i 6:5. Primorje je prvo poluvrijeme zaključilo s dva pogotka u nizu za prvo vodstvo (7:6). U nastavku je Jug izjednačio na 7:7 i 8:8 nakon čega je Primorje EB nanizalo čak šest pogodaka...

Pod vodstvom trenera Željka Vukčevića Jug CO je u polufinalu igrao u sastavu: Luka Ljepava, Petar Kulaš, Ante Jerković, Ivano Vlahović (1), Nikola Bjelopera, Pero Perak, Božo Brajović (2), Nikola Krik, Marko Glavinić (2), Stjepan Brajović (2), Bruno Đuho (2), Ivor Miljan Popović, Nikola Balić i Niko Đerek.

Turnir završava u nedjelju, 21. srpnja. 
25. travanj 2024 11:12