StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE Sjajni Marko Glavinić, Jugaši osigurali 'jedinicu' u 'A' skupini

19. srpnja 2019. - 18:33
Mlađi kadeti Jug Croatia osiguranja su u dva koraka osigurali prvo mjesto u skupini 'A' završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra na zagrebačkoj Šalati. Nakon što su u četvrtak navečer dobili splitski Jadran s 15:9, u petak prijepodne su bili uspješniji od zagrebačke HAVK Mladost s 13:7 (4:2, 3:2, 4:2, 2:1). Super raspoložen je u sastavu trenera Željka Vukčevića bio Marko Glavinić, koji je postigao čak sedam pogodaka. Glavinić je nakon 2. kola na učinku od 12 pogodaka (pet je postigao u 1. kolu protiv splitskog Jadrana). Osim što je prvi strijelac Juga, prvi je i strijelac turnira, dok je drugi s 11 pogodaka Viktor Tončinić iz riječkog Primorja EB.

Jug CO je uspjeh u 2. kolu izborio igrajući u sastavu: Luka Ljepava, Petar Kulaš (1), Ante Jerković, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Pero Perak, Božo Brajović, Nikola Krik, Marko Glavinić (7), Stjepan Brajović (2), Bruno Đuho (2), Ivor Miljan Popović (1), Nikola Balić i Niko Đerek.

Splitski Jadran je s 8:6 dobio Mornara BS, koji je suparnik Jugašima u posljednjem, 3. kolu natjecanja u skupini (petak, 19. srpnja u 19 sati). HAVK Mladost i Jadran će između sebe odlučiti tko će biti drugi, a tko treći u skupini.  U drugoj skupini OVK POŠK je osigurao prvo mjesto pobjedama protiv Zadra 1952. i Primorja EB. Zadar 1952. i Primorje EB, koji su bili uspješniji od Solaris, između sebe će u 3. kolu odlučiti tko će biti drugi, a tko treći u skupini. Solaris je posljednjii četvrti u skupini 'B' bez obzira na ishod utakmice protiv OVK POŠK.

FOTO Marko Glavinić, mlađi kadet Jug CO
20. travanj 2024 05:05