StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

ELITA BRANI NASLOV, NAPADAJU JE DVADESET I DVIJE MOMČADI Ždrijeb u deset kod Marina

Piše divljaliga.com
19. srpnja 2019. - 09:57
Svih sedam nositelja se prijavilo za nastup u 36. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu. Elita, koja brani naslov, bit će nositelj skupine 'A' glavnog turnira. Zatim, doprvak Porporela je nositelj skupine 'B' glavnog turnira, a Kokoti koji su lani bili treći bit će nositelji skupine 'C' glavnog turnira. Od kvarteta koji je zaustavljen prošlo ljeto u četvrtfinalu, a koji također ne igra kvalifikacije, (Turčin Danče, PVG Gruški mul, Crvene stijene Orašac i Vila Šeherezada) jedan će biti nositelj skupine 'D' glavnog turnira, a tri preostale momčadi će zauzeti voljom ždrijeba pozicije broj dva u skupinama 'B', 'C' i 'D' glavnog turnira. U skupinu 'A' će ući tri kvalifikanta, a po dva će se smjestiti u tri preostale skupine.

U kvalifikacijama će igrati ukupno 16 sastava: Lukovica, Betula Danče, Pasjača Popovići, Plaža ispod Petke, Uvalica, Batahovina, Sustjepan mali muo, Sovrnja Doli, Komarda, Lozica, FUN H2O Mlini, Kolorina, Palace, Kamen mali, Soderini Orašac i Daksa. U odnosu na prošlu godinu, 35. Divlju ligu, nema Luke Čilipi, a nova momčad je ove godine Soderini Orašac.

Tri su kvalifikacijske skupine. Nema nositelja u kvalifikacijama. Sustav se zna u kvalifikacijama - kup s repasažom (drugi poraz znači ispadanje). Kvalifikacije počinju u utorak, 23. srpnja, a trebale bi finut u subotu, 3. kolovoza. Tko otvara kvalifikacije znat ćemo nakon ždrijeba koji počinje u petak, 19. srpnja, u 10 sati kraj Meštrovićeva spomenika Marina Držića.

U glavnom turniru je mjesta za 16 momčadi (četiri skupine po četiri). U četvrtfinale će se plasirati po dvije najuspješnije momčadi svake skupine. Glavni turnir bi trebao početi u utorak, 6. kolovoza. Finale bi se trebalo igrati u Portu u utorak, 20. kolovoza.

FOTO Tako je bilo na kraju 35. Divlje lige - župan Nikola Dobroslavić je predao pokal prvaka Jakši Matušiću, kapetanu Elite
16. travanj 2024 13:56