StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

RAZBILI AMERIKANCE TE ZAPJEVALI Marko Bijač: 'Ovo je put kojim moramo nastaviti dalje!'

17. srpnja 2019. - 08:41
Apsolutno sam zadovoljan. No i ova utakmica protiv Amerikanaca mora otići u jedan dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Sada ćemo se prvo isplivati se i uživati. Završena je priča u našoj skupini, što smo htjeli i željeli smo ostvarili. Prvi smo u skupini. No sada to trebamo zaboraviti. Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna. Ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to niti pomisliti. Rekao sam maloprije, želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na tlu, želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav – mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. I taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom. Mirni smo. Čvrsto s nogama na tlu. Ponizni. No svjesni svoje snage. To je ono što ne želim da ikada izađe iz naših glava – rekao je naš izbornik Ivica Tucak nakon 17:7 pobjede protiv Sjedinjenih Američkih Država, druge 'desetke' u drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangju.

Podsjetnik, Hrvatska je 48 sati prije na isti način 'nagazila' i Australiju (14:4) te je prije zadnjeg kola u skupini, ogleda u petak protiv slabašnog Kazahstana, osigurala prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale, koje se igra u utorak, 23. srpnja. Preskočila je osminu finala te će u nedjelju, 21. srpnja, biti slobodna kad za plasman među osam najboljih budu razigravale drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije skupina.

- Utakmica protiv SAD-a je bila dosta slična s utakmicom protiv Australije. Uspostavili smo kontrolu igre i rezultata od samog početka utakmice. Bili smo iznimno skoncentrirani pogotovo u obrani i ovo je put kojim moramo nastaviti dalje. Čeka nas u petak lakša utakmica protiv Kazahstana te potom tri slobodna dana da se dobro odmorimo i pripremimo za četvrtfinale - istaknuo je Marko Bijač, naš sjajni vratar. Protiv Australije je imao 11 obrana, a sad i protiv SAD-a 11.

Hrvatska je i osmi put ukupno, a sedmi put uzastopno nastup na SP-u otvorila s dvije pobjede. Međutim, nikad u te prve dvije utakmice na prvenstvu nije bila ovako sjajna.
Skupina 'B'
Rezultati, 1. kolo, ponedjeljak, 15. srpnja: SAD - Kazahstan 16:7, Hrvatska - Australija 14:4; 2. kolo, srijeda, 17. srpnja: Kazahstan - Australija 8:17, Hrvatska - SAD 7:17

Poredak: 1. Hrvatska 6 bodova (+20), 2. SAD 3 boda (-1), 3. Australija 3 boda (-1), 4. Kazahstan bez boda (-18).

Raspored, 3. kolo, petak, 19. srpnja: Australija - SAD, Hrvatska - Kazahstan (13.30 sati po hrvatskom vremenu).
D2 će biti naš suparnik u četvrtfinalu
Hrvatska u petak, 19. srpnja, igra protiv Kazahstana, najslabije reprezentacije skupine. Potom će imati četiri dana slobodno. Četvrtfinale igra u utorak, 23. srpnja, u 8.30 sati, a suparnik će joj biti pobjednik susreta C3 - D2, prevedeno netko iz drugog razreda (Novi Zeland ili Južna Afrika - jedna od te dvije reprezentacije će biti C3, njihov dvoboj je završio bez pobjednika, 8:8, a D2 će biti Njemačka ili Japan, teško Brazil. Njemačka i Japan su odigrali bez pobjednika - 9:9. Dakle, tko bude D2 trebao bi biti suparnik aktualnim svjetskim prvacima u borbi za polufinale).

23. travanj 2024 06:36