Sport Vaterpolo

VATERPOLO

30. LJETNA UNIVERZIJADA Postigli 19 pogodaka protiv Japana, ali se namučili za pobjedu...

VATERPOLO
Hrvatska se namučila protiv Japana, ali je ostvarila najvažnije - pobjedu - 19:18 - te je u zadnjem kolu čeka ogled protiv domaćina, Italije, vodećeg sastava skupine 'B' sa stopostotnim učinkom. Hrvatska i Mađarska imaju po dvije pobjede i poraz s tim što je Mađarska bila bolja od naših vaterpolista u 2. kolu s 15:12, Australija je četvrta s pobjedom i dva poraza, dok je Japan zaključio nastup u skupini bez boda. Izgubio je sve četiri utakmice te je zauzeo posljednje peto mjesto i neće igrati u četvrtfinalu.

Utakmica Hrvatska - Italija igra se u ponedjeljak, 8. srpnja, s početkom u 19.30 sati. Nakon te utakmice znat će se hoće li Hrvatska biti prva, druga, treća ili četvrta u skupini 'B', te protiv koga će igrati u četvrtfinalu. U skupini 'A' se također zna tko će u četvrtfinale (Koreja je izgubila sve četiri utakmice). Rusija i SAD vode s po tri pobjede i njihov međusobni ogled u zadnjem kolu odlučuje tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, dok će ogled između Francuske i Velike Britanije, obje reprezentacije imaju po pobjedu i dva poraza, odlučiti tko će biti treći, a tko četvrti.

U četvrtfinalu pobjednik skupine 'A' igra protiv četvrtog iz skupine 'B', drugi iz skupine 'A' protiv trećeg iz skupine 'B', itd.

Jugov vratar Antonio Vukojević, najmlađi član reprezentacije, branio je u posljednjoj četvrtini utakmice protiv Japana u kojoj je naš prvi strijelac bio Branimir Herceg, član zagrebačke Mladosti, koji je postigao pet pogodaka. 
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman