Sport Vaterpolo

VATERPOLO

30. LJETNA UNIVERZIJADA Poraz od Mađarske

VATERPOLO
Hrvatska je nakon pobjede 17:9 protiv Australije na startu 30. ljetne Univerzijade u talijanskom Caserti poražena u skupini od Mađarske s 15:12. Mađarska je odlično počela utakmicu. Povela 3:0 te 6:1. Ipak, u trećoj četvrtini Hrvatska je vodila sa 7:6 i 8:7 te izjednačila na 9:9. Nakon toga serija Mađara od 3:0, koji su u posljednjoj četvrtini imali i četiri pogotka viška (14:10).

U sastavu naše reprezentacije je Jugaš Antonio Vukojević. Dubrovčanin je najmlađi član reprezentacije (rođen 2. ožujka 2000. godine). Branio je protiv Australije posljednju četvrtinu, dok je protiv Mađarske cijelu utakmicu među vratnicama bio dvije godine stariji Luka Podrug, član splitskog Mornara BS

U 3. kolu natjecanja u skupini naši vaterpolisti igraju u subotu, 6. srpnja, protiv Japana (17.30 sati) i na kraju protiv domaćina, Italije (8. srpnja u 19.30 sati). Vode Italija i Mađarska s po 3 boda iz jedne utakmice, Hrvatska i Australija također imaju po 3 boda, ali su odigrali po dvije utakmice. Peti je Japan bez boda iz dvije utakmice. 

U drugoj skupini vaterpolskog turnira su Francuska, Velika Britanija, Koreja, Rusija i SAD
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije