StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR SVJETSKE LIGE ZA VATERPOLISTE

I TATA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU Elvis Fatović odveo Australiju do bronce! 

23. lipnja 2019. - 18:28
Elvis Fatović je odveo Australiju do nove, treće bronce u Svjetskoj ligi, najvećeg uspjeha. Posljednji put je Australija bila na pobjedničkom postolju 2008. godine, a prvi put i godinu dana ranije, 2007. godine. Nikad nije uspjela izboriti finale. 

Na završnom turniru u Beogradu Australija je nakon pobjede protiv Mađarske u četvrtfinalu na peterce sa 16:15 i poraza 16:11 od Srbije u polufinalu slavila u utakmici za treće mjesto s 11:10 protiv Španjolske, koja nije u vodi bazena Tašmajdan u borbi za broncu vodila niti jednom. Tek je uspjela tri puta izjednačiti (3:3, 4:4 i 9:9). Australija je utakmicu otvorila vodstvom 2:0 i 3:1, a u trećoj četvrtini imala tri pogotka viška (8:5), dok je nakon izjednačenja Španjolske na 9:9 početkom posljednje četvrtine postigla dva pogotka u nizu. Španjolska je poraz ublažila svojim desetim pogotkom 24 sekunde prije kraja.

- Ukoliko osvojimo broncu ostvarit ćemo veliki uspjeh - rekao je Fatović nakon poraza u polufinalu. U stručnom stožeru Australije je još jedan Dubrovčanin, Dean Kontić. Bronca u Svjetskoj ligi druga je medalja na jednom svjetskom natjecanju za Australiju pod vodstvom legendarnog kapetana Juga. Prvu je osvojio prošle godine - srebro u Svjetskom kupu u Berlinu. Fatović je izbornik Australije od početka 2013. godine.

Njegov sin Loren je s Hrvatskom u Beogradu izborio finale ovogodišnje Svjetske lige protiv Srbije, koje počinje u Beogradu u 16.45 sati.

FOTO Elvis Fatović i Dean Kontić na klupi Australije na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine
25. travanj 2024 00:36