StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI PRIJELAZNI ROK

OPET ODE Najtrofejniji Jugaš seli u Olympiacos, još jedan Dubrovčanin u PRO Reccu!

21. lipnja 2019. - 00:10
Olympiacos se pohvalio - doveo je Stefana Mitrovića, srpskog reprezentativca te dvojicu hrvatskih, Ivana Buljubašića i Mara Jokovića. Drugi put 31-godišnji Župljanin, najtrofejniji igrač u povijesti Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranja, diže sidro te napušta Gruž, redove najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Prvi put je se to dogodilo u ljeto 2013. godine. Joković je dvije sezone nosio kapicu PRO Recca, a sad ide u Pirej, u redove grčkog prvaka koji je tako promijenio svu trojicu stranaca u odnosu na dvije prethodne sezone  - Josip Pavić je zaključio karijeru, Paulo Obradović se vratio nakon dvije sezone u Jug CO, a Andro Bušlje se vraća opet u Italiju, i to ne u Posillipo za kojeg je igrao u sezoni 2015./16. kad je napustio Jug CO, već u PRO Recco, koji će sad imati trojicu Dubrovčana (bivših Jugaša) u svojim redovima (Marko Bijač i Nikša Dobud).

Joković, majstor desne strane, najbolji igrač Hrvatske u skupini završnog turnira Svjetske lige, s Jugom je osvojio čak 31 trofej te tri s PRO Reccom, a s reprezentacijom Hrvatske ma već 18 medalja. Ukupno 52 trofeja! Vlasnik je svih najvećih trofeja i medalja u svijetu vaterpola (prvak Europe dva puta s Jugom i jednom s PRO Reccom), s reprezentacijom jednom olimpijski, dva puta svjetski te jednom europski prvak!

Nema dileme kako je Jug CO puno izgubio odlaskom Jokovića, a Olympiacos dobio.
24. travanj 2024 22:27