StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, FINAL 8 (HANNOVER 2019.)

OLYMPIACOS POKVARIO ROĐENDAN RUDIĆU Paulo i Andro će se, a ne Marko i Nikša, boriti za naslov prvaka Europe!

7. lipnja 2019. - 22:25
Ne ide PRO Reccu. Dva puta ga je u Budimpešti zaustavio Jug CO, oba puta u polufinalu, a nakon toga dva puta Olympiacos. Prošle godine u finalu, usred Genove, a sad u polufinalu Final 8 u Hannoveru te ništa ni ove godine od devetog naslova prvaka Europe za aktualnog talijanskog prvaka. Olympiacos je stigao na korak do trećeg naslova.

Olympiacos je pogodio 5 od prvih 6 šuteva, vodio je 4:1 te 5:2. PRO Recco je stigao na pogodak zaostatka, ali uzvratio je na isti način Olympiacos te je u 3. minuti druge četvrtine opet bilo plus tri za branitelja naslova, i to je za 7:4 pogodio Paulo Obradović kad je nakon izborenog igrača više bio jedan na jedan s Markom Bijačem.

Nikša Dobud je 1:39 do kraja druge s igračem više postigao peti pogodak za PRO Recco. Prethodno je Obradović drugi put isključen. Zakuhalo se nakon pogotka Olympiacosa za 8:5. Pocrvenio je Nikola Figari te na njega Ratko Rudić nije više mogao računati u polufinalu. PRO Recco je izjednačio početkom treće četvrtine (8:8), a njegov niz prekinuo je sjajnim potezom – šraubom – Obradović nakon kojeg je mrežu talijanskog prvaka pogodio i Alex Gounas, te Emmanouil Mylonakis (11:8).

Obradović je nakon toga pocrvenio, i ne samo on već i Mylonakis. S druge strane pocrvenio je Dobud (treće isključenje). Obradovića i Mylonakisa se na klupi nisu mirili zbog isključenja.

PRO Recco je na 11:11 izjednačio dvije minute i 10 sekundi prije kraja četvrte četvrtine. Potom je Olympiacos izborio igrača više, ali Bijač brani udarac Andra Bušlje, ali i sjajni Josip Pavić na vratima Olympiacosa brani minutu prije kraja udarac Aleksandra Ivovića. Potom je, 38 sekundi prije kraja, sve iznenadio Konstantinos Genidounias. Pogodio je nakon prekršaja na njemu doslovno s centra za 12:11! PRO Recco je imao napad za izjednačenje, ali se Olympiacos obranio te slavi.

PRO Recco je do ogleda u Genovi svaki put dobio Olympiacosa u najjačem europskom klupskom natjecanju. PRO Recco je ove sezone do polufinala dobio svih 15 utakmica. Olympiacos je protiv PRO Recca ostvario osmu pobjedu u nizu ove sezone. Ovo je bilo šesto polufinale 'crveno bijelih' i peta pobjeda. Prvu su ostvarili na Final fouru u Gružu 2001. kad su dobili Posillipa te izborili finale protiv Juga, kojem su za poraz u finalu uzvratili godinu dana poslije u Budimpešti kad su se ogledali u polufinalu. Olympiacos je te 2002. prvi put osvojio naslov, a prošle godine je u Genovi stigao do svog drugog naslova prvaka Europe.

PRO Recco je do danas odigrao 14 polufinala: deset pobjeda i četiri poraza (Posillipo 2005., Jug CO 2016. i 2017. te sad Olympiacos). PRO Recco je u odnosu na Genovu stigao u Hannover s devet igrača iz prošlogodišnjeg finala (Bijač, Kayes, Dobud, Velotto i Bukić su novi), a Olympiacos sa samo jednim novim igračem (Skoumpakis).

Olympiacos je pokvario 71. rođendan Ratku Rudiću, najuspješnijem vaterpolskom treneru svih vremena. 
Final 8 Hannover 2019.
Četvrtak, 6. lipnja
Četvrtfinala: 
Jug CO - Ferencvaros 9:10, CNA Barceloneta - BPM Sport Management 12:7, WASPO Hannover - PRO Recco 10:14, AN Brescia - Olympiacos 7:8.

Petak, 7. lipnja
Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: 
WASPO Hannover - AN Brescia 8:11, Jug CO - BPM Sport Management 11:8, polufinala: PRO Recco - Olympiacos 11:12, 20.30 sati: Ferencvaros - CNA Barceloneta.

Subota, 8. lipnja
15 sati / utakmica za 7. mjesto: 
WASPO Hannover - BPM Sport Management, 16.30 sati / utakmica za 5. mjesto: AN Brescia - Jug CO, 19 sati / utakmica za 3. mjesto: PRO Recco - poraženi Ferencvaros / CNA Barceloneta, 20.30 sati / finale: Olympiacos - pobjednik Ferencvaros / CNA Barceloneta.

20. travanj 2024 05:16