StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, FINAL 8 (HANNOVER 2019.)

JUGAŠI PALI NA PRVOM KORAKU 'Definitivno su pokazali više te zasluženo otišli u polufinale'

7. lipnja 2019. - 00:54
Odigrali smo slabu utakmicu. Pogotovo smo bili slabi u prvoj i drugoj četvrtini. Nesigurni. Primili smo u prva tri njihova napada tri pogotka - rekao je Vjeko Kobešćak nakon što je prvi put od kad je na klupi Juga zapeo na prvom koraku završnog turnira.

Jugaši su s njim u Barceloni 2015. bili četvrti na kraju, u Budimpešti prvo su 2016. otišli do kraja, a potom 2017. su zaustavljeni u finalu. Prošle godine su u Genovi, kao i u Barceloni tri godine prije, bili četvrti, a sad će se boriti za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi put bez polufinala, a bez njega su ostali porazom 10:9 od Ferencvarosa.

- Ferencvaros nas je snimao, kao i mi njih. I dobro nas je snimio. Stoji kako smo se povezali nakon tog lošeg početka, da, kasnije je bilo bolje. Ali, kasnije je Ferencvaros imao problema s osobnim pogreškama. Kad se sve uzme u obzir definitivno su pokazali više te zasluženo otišli u polufinale – naglasio je Jugov trener. Zašto se Jug CO oprostio od borbe za trofej već prvog dana?

- Imali smo premalo raspoloženih igrača, a bilo je i krivih odluka na klupi. Sa čime sam najviše nezadovoljan? Obrana je bila loša. Primili smo previše pogodaka iz igre. Curilo je sa svih strana, a kad je tako, teško je očekivati na ovom nivou dobar rezultat. Opet, nismo ni u napadu uspjeli iskoristiti njihove slabosti. Sve u svemu ovo nije bilo ono što smo priželjkivali i što smo trebali pokazati da bi ostvarili uspjeh. Nadam se kako će ovaj poraz pomoći u školovanju naših mladih igrača, kako će naučiti iz njega – zaključio je Kobešćak.

Jugaši nisu iskoristili činjenicu da Ferencvaros nije moćan na poziciji centra gdje je 37-godišnji Slobodan Nikić. Vratar mađarskog prvaka ne spada među najbolje vratare svijeta. Da, stoji, Jug je odigrao slabu utakmicu. Imao je premalo raspoloženih igrača u četvrtfinalu. Premalo, baš, premalo...
Final 8 Hannover 2019.
Četvrtak, 6. lipnja
Četvrtfinala:
 Jug CO - Ferencvaros 9:10, CNA Barceloneta - BPM Sport Management 12:7, 19 sati/susret 'C': WASPO Hannover - PRO Recco, 20.30 sati/susret 'D': AN Brescia - Olympiacos.

Petak, 7. lipnja
Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, 15 sati:
 poraženi 'C' - poraženi 'D', 16.30 sati: Jug CO - BPM Sport Management, 19 sati: pobjednik 'C' - pobjednik 'D', 20.30 sati: Ferencvaros - CNA Barceloneta.

Subota, 8. lipnja
15 sati: 
utakmica za 7. mjesto, 16.30 sati: utakmica za 5. mjesto, 19 sati: utakmica za 3. mjesto, 20.30 sati: finale.

25. travanj 2024 16:53