StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

OPET PJEVA STRASBOURG Igor Računica, Nikola Sutić i Pavo Marković prvaci Francuske!

26. svibnja 2019. - 01:41
Opet slavi Strasbourg. Opet je prvak Francuske. Prošle godine je u finalu dobio Pays D'aix Natation, a ove CN Marseille, pobjednika Eurokupa, prvi francuski klub koji je osvojio jedno europsko klupsko natjecanje. Nakon pobjede 9:8 u Marseilleu u prvoj utakmici finala, slavio je i u uzvratu kod kuće. Opet s jedan razlike (8:7), međutim, tko će osvojiti naslov bilo je jasno dosta prije kraja druge utakmice finala. Momčad Igora Računice je vodila krajem treće i početkom četvrte četvrtine sa 7:3 odnosno 8:4...

Računica je krajem 2016. zaključio igračku i počeo trenersku karijeru. U prvoj sezoni (2016./17.) odveo je Strasbourg do finala u kojem je poražen od CN Marseilea. Što nije uspio tada, jest iduće sezone, a i ove. Nije jedini Dubrovčanin u redovima Strasbourga koji je nanizao tri finala i sad dva naslova prvaka. Drugi je Nikola Sutić, vlasnik kapice s brojem 3. Sutić ove sezone nije bio jedini Dubrovčanin u kapici Strasbourga. Drugi je Pavo Marković, koji je stigao prošlo ljeto.

Sutić i Računica su već šest godina u Strasbourgu u kojem je danas ukupno šest Hrvata. Skupa sa Sutićem i Računicom prije šest godina stigao je Splićanin Marko Bratić. Dvije godine poslije pridružio im se Zagrepčanin David Babić, a prije dvije godine još jedan Splićanin Boris Letica.

Strasbourg je 2018. godine prekinuo post bez naslova prvaka koji je trajao od 1963. godine, dakle, 55 godina, te postao prvi sportski kolektiv iz regije Alsace koji je od 1969. godine osvojio naslov prvaka države. 

Ove sezone CN Marseille je izbacio Strasbourg u četvrtfinalu Eurokupa. Sad je Strasbourg uzvratio u finalu prvenstva Francuske.
19. travanj 2024 21:44