StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE DOIGRAVANJA ZA NASLOV VATERPOLSKOG PRVAKA HRVATSKE, DRUGA UTAKMICA: JUG CO - HAVK MLADOST 10:9

JUG CO NA KORAK DO 15. NASLOVA PRVAKA HRVATSKE Joković naštimao ruku, Popadić sa 'stotinu' ruka!

11. svibnja 2019. - 20:08
Jugaši su stigli na korak do obrane naslova prvaka, svog petnaestog trijumfa u prvenstvu Hrvatske. Vode u finalnoj seriji na tri pobjede s 2:0, a povijest finala govori: svaki put kad bi Jug poveo s 2:0 u finalu, slavio bi na kraju naslov prvaka.

U obje finalne utakmice momčad Vjeka Kobešćaka je postigla po deset pogodaka. Međutim, u Gružu smo gledali sasvim drugačija utakmica nego prije tri dana na Savi gdje je Jug CO očitao lekciju Mladosti (10:4). Sad je bilo otvoreno do zadnje sekunde (10:9).

Jug se nije odlijepo na startu te 'ubio utakmicu i ostavio Mladost bez prilike (nakon što je Mladost izjednačila na 1:1 napravio je u prvoj utakmici 4:0). Sad nije uspio vezati ni dva pogotka u prvom poluvremenu, a što je uspjelo Mladosti koja je tri puta stigla pogodak zaostatka (1:1, 2:2 i 3:3), a potom dva puta vodila (4:3 i 5:4) te je domaćin bio taj koji je potom lovio zaostatak.

U nastavku je Jug uspio vezati dva pogotka, i to nakon što je Mladost izjednačila na 6:6. Prvo je Maro Joković pogodio za 7:6, a minutu i jednu sekundu prije kraja treće četvrtrine Loren Fatović za 8:6. Luka Bajić je 25 sekundi nakon pogotka Fatovića postigao svoj drugi, a sedmi pogodak Mladosti, koja je izjednačila početkom posljednje četvrtine (Lovre Miloš). Daniil Merkulov je nakon toga bio strijelac s igračem više za 9:8. Ivan Marcelić je četiri minute prije kraja upisao dvije velike obrane, nije dozvolio Jugu da opet stekle dva pogotka prednosti. Potom je Miloš sjajno iz daljine naciljao te prevario Popadića za 9:9, baš kao i Joković kad je četvrti put poslao loptu iza leđa Marcelića (dvije minute i 26 sekundi prije kraja).

Jug se potom obranio s igračem manje, ali je minutu i 34 sekunde prije kraja napravio prekršaj u napadu. Mladost ne uspijeva, ali ni Jug, te je sastav sa Save došao 36 sekundi prije kraja do nove prilike za izjednačenje. Ali, opet je sjajan bio Toni Popadić. Upisao je 15. obranu 22 sekunde prije kraja (šutirao je Branimir Herceg), a potom i 16. 11 sekundi prije kraja (pokušao je Ivan Buljubašić). Popadić je do poluvremena upisao osam obrana. Još pet u trećoj četvrtini. U Zagrebu je u prvom poluvremenu zaustavio sedam od devet udaraca Mladostaša. Na kraju imao četrnaest obrana. Sad dvije više. Ukupno 30 obrana u dvije utakmice!

Mladost je početkom treće četvrtine ostala bez Antonia Petkovića. Nesportski je reagirao, udario je Jokovića te je za njega utakmica bila završena. Zaiskrilo je i tri minute i 18 sekundi prije kraja treće četvrtine. Skakale su tada obje klupe. Jedni su tražili isključenje Hrvoja Benića, drugi Cosmina Radua. Na kraju su pocrvenili i jedan i drugi.

Jugaši su utakmicu dočekali bez Grka Alexa Papanastasioua koji je otpao zbog bolesti. Njegovu kapicu s brojem 12 uzeo je Kristijan Čulina.
Jug CO – HAVK Mladost 10:9
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 700. Suci: Vojin Putniković (Beograd) i Luca Bianco (Genova). Delegat: Mlađan Prvan, supervizor: Milivoj Bebić (obojica iz Splita).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (16 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar, Joković (4), Garcia (1), Lozina, Merkulov (1), Kržić, Žuvela (1), Benić (2), Čulina, Vukojević, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.
HAVK MLADOST: Marcelić (10 obrana), Radu (1), Miloš (1), Čagalj (1), Ćuk (2), Petković (1), Anzulović, Lazić, Bajić (2), Biljaka, Buljubašić (1), Kharkov, Jurlina, Herceg. Trener: Zoran Bajić.
Igrač više: Jug CO 18/7, HAVK Mladost 15/3
Peterci: Jug CO -, HAVK Mladost -
Četvrtine: 1:1, 4:4, 3:2, 2:2.
HAVK Mladost - Jug CO 0:2
Prva utakmica, srijeda, 8. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO 0:1 (4:10), druga utakmica, subota, 11. svibnja, Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost, treća utakmica, nedjelja, 19. svibnja, u 16 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, eventualna četvrta utakmica, subota, 25. svibnja, u 18 sati, Dubrovnik: Jug CO – HAVK Mladost, eventualna peta utakmica, srijeda, 29. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO.

25. travanj 2024 17:21