StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE DOIGRAVANJA ZA NASLOV VATERPOLSKOG PRVAKA: HAVK MLADOST - JUG CO

JUGAŠI ODMAH ODUZELI SERVIS MLADOSTI Ne padne li Gruž u finalu, Jug CO će osviojiti po 15. put naslov prvaka Hrvatske!

8. svibnja 2019. - 21:28
Napravio je Jug 'break'. Oduzeo Mladosti prednost domaćeg terena, ostvario ono što je morao s obzirom na izgubljenu poziciju broj jedan u doigravanju već u prvoj utakmici finalne serije te je sad Mladost ta koja mora dobiti u Gružu ukoliko želi osvojiti naslov i prekinuti niz Juga. Aktualni prvak lovi svoj četvrti naslov prvaka u nizu, a ukupno petnaesti. Žapci na novi naslov prvaka, svoj jedanaesti, čekaju od 2008. godine.

Franko Lazić je uspio anulirati početnu prednost Juga, koju je donio Loren Fatović. Nakon toga serija aktualnog prvaka 4:0. Xavi Garcia je pogodio do kraja prve četvrtine, a u drugoj četvrtini Aleks Papanastasiou (kontra), Garcia drugi put te Fatović drugi put. Luka Lozina je bio strijelac za 6:2 što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku Lovre Miloš je postigao treći pogodak za Mladost, ali odmah je odgovorio Jug: Hrvoje Benić pogađa za treće vodstvo od četiri pogotka razlike momčadi trenera Vjeka Kobešćaka koja je u četvrtoj četvrtini narasla na konačnih šest razlike (utakmicu je zaključio sjajnim potezom Marin Tomasović prebacivši Ivana Marcelića. Vidio je najmlađi Jugaš kako je vratar Mladosti napustio svoja vrata).

Zaustavili su Jugaši u prvoj utakmici finala centre Mladosti, prije svega Cosmina Radua unatoč tome što je sjajni Rumunj bio prvi strijelac domaćina (dva pogotka). Zatim, nisu dozvolili da se razmašu ni Miloš Ćuk, a ni drugi aduti Mladosti. S druge strane obrana Juga je bila sjajna na čelu s Tonijem Popadićem, koji je zaustavio čak 14 udaraca domaćina (7 od 9 udaraca Mladosti je obranio u prvom poluvremenu kad je Jug stekao vodstvo 6:2). Sjevale su na Savi kontre dubrovačkog sastava. Neke su ostale neiskorištene, ali ti promašaji nisu koštali Jugaše.

Mladost je dobila Juga u finalu Regionalne lige. Uzela mu trofej. Međutim, ovaj put joj Jug nije dozvolio da dođe u priliku iznenaditi. Druga utakmica finalne serije igra se već u subotu, 11. svibnja u Gružu. Tri pobjede donose naslov prvaka.
0:1
HAVK Mladost – Jug CO 4:10
ZAGREB
Bazen na Savi. Gledatelja 500. Suci: Filippo Gomez i Alessandro Severo (obojica iz Italije).
HAVK MLADOST: Marcelić (11 obrana), Radu (2), Miloš (1), Čagalj, Ćuk, Petković, Anzulović, Lazić (1), Bajić, Biljaka, Buljubašić, Kharkov, Jurlina, Herceg. Trener: Zoran Bajić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar, Joković (1), Garcia (2), Lozina (1), Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević, Tomasović (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 9/3, Jug CO 5/1
Peterci: Jug CO 1/1
Četvrtine: 1:2, 1:4, 1:1, 1:3

19. travanj 2024 17:25