StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU: HAVK MLADOST - JUG CO

PRVA NA SAVI Marko Macan: 'I da smo uz Kup Hrvatske osvojili Regionalnu ligu, a na kraju da ne osvojimo prvenstvo, ne bismo bili zadovoljni!'

8. svibnja 2019. - 14:19
Sedam bitaka u tri natjecanja su za njima ove sezone (tri u Regionalnoj ligi, dva u Kupu Hrvatske i dva u skupini europske Lige prvaka), a pred njima još najmanje tri, a najviše pet u preostalom, četvrtom natjecanju (prvenstvo Hrvatske). U tri natjecanja su igrali dva finala. Rezultat u njima izjednačen – 1:1. Jugaši su dobili Kup Hrvatske, a Mladost je osvojila Regionalnu ligu. U europskoj ligi prvaka Jugaši su izborili završni turnir, a Mladost to nije uspjela. Jugaši prije puta u Hannover na Final 8 europske Lige prvaka, koji se igra početkom lipnja, čeka finale domaćeg prvenstva i ogled s Mladosti, kojoj je finale domaćeg prvenstva ujedno finale sezone. Tko će dobiti treće ovosezonsko finale dva najtrofejnija hrvatska kluba?

- I da smo uz Kup Hrvatske osvojili Regionalnu ligu, a na kraju da ne osvojimo prvenstvo, ne bismo bili zadovoljni. Ovo je sad najvažniji trofej – naglasio je Marko Macan, Jugov reprezentativac. Gruž brani naslov prvaka Hrvatske. Sava napada. Tako je bilo i u Kupu Hrvatske te Regionalnoj ligi. Gruž je u Regionalnoj ligi izgubio bitku od Mladosti i u ligaškom dijelu, a kako je to ujedno prvi dio domaćeg prvenstva, finalna serija za prvaka Hrvatske ne počinje u Gružu, već na Savi. Mladost je ovaj put broj jedan u doigravanju.

Ipak, unatoč tome, unatoč činjenici da je zadnji ogled pripao Mladosti (finale Regionalne lige odigrano na Savi), uloga favorita je i dalje na strani Jugaša. Vlada mišljenje kako je Juga bilo moguće iznenaditi u jednoj utakmici, ali ne i kad se igra na više pobjeda, a u finalu za osvojiti naslov prvaka Hrvatske treba ostvariti tri pobjede.

- Mladost je jača nego prošle sezone. Imala je do jučer odličnu mladu momčad, a ove godine se pojačala iskusnim i odličnim igračima. Napokon imamo pravog suparnika – naglasio je Macan, koji sa suigračima gori od želje da dokaže velikom suparniku kako su oni i dalje gazde u domaćim bazenima, kako je izgubljeno finale Regionalne lige bio njihov loš dan.

Jugaši su zadovoljni kako su odigrali prve tri četvrtie prve polufinalne utakmice sa splitskim Jadranom u Gružu te drugu utakmicu u Splitu. Dvokorakom su izborili finale, kao i Mladost protiv Mornara.

- Nama je cilj biti kakvi smo bili početkom ove godine, a tada smo bili hit i europskoj Ligi prvaka. Ukoliko budemo takvi, tada ćemo, uvjeren sam, obraniti naslov prvaka Hrvatske – naglasio je Macan, igrač koji je pod vodstvom Ivice Tucka dva puta s Hrvatskom osvojio naslov svjetskog prvaka, 2009. juniorskog, a 2017. seniorskog. Vlasnik je i srebra s Olimpijskih igara u Barceloni te bronce s posljednjeg EP-a. S Jugom je prvi trofej osvojio 2012. godine – naslov prvaka Hrvatske.

Mladost ne zna za uspjeh u domaćem prvenstvu od 2008. godine. Tada je zadnji put slavila. Ima deset naslova prvaka Hrvatske u svojim vitrinama, četiri manje od Juga. Još su samo naslov prvaka osvajali dva puta riječko Primorje te jednom POŠK.

Počinje završnica 28. prvenstva Hrvatske. Po petnaesti put su u finalu HAVK Mladost i Jug CO, koji je uspješniji - vodi s 8:6.
Finalna serija
Prva utakmica, srijeda, 8. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, druga utakmica, subota, 11. svibnja, u 16.30 sati, Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost, treća utakmica, nedjelja, 19. svibnja, u 16 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, eventualna četvrta utakmica, subota, 25. svibnja, u 18 sati, Dubrovnik: Jug CO – HAVK Mladost, eventualna peta utakmica, srijeda, 29. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO.

Sve utakmice izrano prenosi HTV na svom drugom programu te PlanetSport.

24. travanj 2024 20:52