Sport Vaterpolo

FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU: HAVK MLADOST - JUG CO

PRVA NA SAVI Marko Macan: 'I da smo uz Kup Hrvatske osvojili Regionalnu ligu, a na kraju da ne osvojimo prvenstvo, ne bismo bili zadovoljni!'

FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU: HAVK MLADOST - JUG CO
Sedam bitaka u tri natjecanja su za njima ove sezone (tri u Regionalnoj ligi, dva u Kupu Hrvatske i dva u skupini europske Lige prvaka), a pred njima još najmanje tri, a najviše pet u preostalom, četvrtom natjecanju (prvenstvo Hrvatske). U tri natjecanja su igrali dva finala. Rezultat u njima izjednačen – 1:1. Jugaši su dobili Kup Hrvatske, a Mladost je osvojila Regionalnu ligu. U europskoj ligi prvaka Jugaši su izborili završni turnir, a Mladost to nije uspjela. Jugaši prije puta u Hannover na Final 8 europske Lige prvaka, koji se igra početkom lipnja, čeka finale domaćeg prvenstva i ogled s Mladosti, kojoj je finale domaćeg prvenstva ujedno finale sezone. Tko će dobiti treće ovosezonsko finale dva najtrofejnija hrvatska kluba?

- I da smo uz Kup Hrvatske osvojili Regionalnu ligu, a na kraju da ne osvojimo prvenstvo, ne bismo bili zadovoljni. Ovo je sad najvažniji trofej – naglasio je Marko Macan, Jugov reprezentativac. Gruž brani naslov prvaka Hrvatske. Sava napada. Tako je bilo i u Kupu Hrvatske te Regionalnoj ligi. Gruž je u Regionalnoj ligi izgubio bitku od Mladosti i u ligaškom dijelu, a kako je to ujedno prvi dio domaćeg prvenstva, finalna serija za prvaka Hrvatske ne počinje u Gružu, već na Savi. Mladost je ovaj put broj jedan u doigravanju.

Ipak, unatoč tome, unatoč činjenici da je zadnji ogled pripao Mladosti (finale Regionalne lige odigrano na Savi), uloga favorita je i dalje na strani Jugaša. Vlada mišljenje kako je Juga bilo moguće iznenaditi u jednoj utakmici, ali ne i kad se igra na više pobjeda, a u finalu za osvojiti naslov prvaka Hrvatske treba ostvariti tri pobjede.

- Mladost je jača nego prošle sezone. Imala je do jučer odličnu mladu momčad, a ove godine se pojačala iskusnim i odličnim igračima. Napokon imamo pravog suparnika – naglasio je Macan, koji sa suigračima gori od želje da dokaže velikom suparniku kako su oni i dalje gazde u domaćim bazenima, kako je izgubljeno finale Regionalne lige bio njihov loš dan.

Jugaši su zadovoljni kako su odigrali prve tri četvrtie prve polufinalne utakmice sa splitskim Jadranom u Gružu te drugu utakmicu u Splitu. Dvokorakom su izborili finale, kao i Mladost protiv Mornara.

- Nama je cilj biti kakvi smo bili početkom ove godine, a tada smo bili hit i europskoj Ligi prvaka. Ukoliko budemo takvi, tada ćemo, uvjeren sam, obraniti naslov prvaka Hrvatske – naglasio je Macan, igrač koji je pod vodstvom Ivice Tucka dva puta s Hrvatskom osvojio naslov svjetskog prvaka, 2009. juniorskog, a 2017. seniorskog. Vlasnik je i srebra s Olimpijskih igara u Barceloni te bronce s posljednjeg EP-a. S Jugom je prvi trofej osvojio 2012. godine – naslov prvaka Hrvatske.

Mladost ne zna za uspjeh u domaćem prvenstvu od 2008. godine. Tada je zadnji put slavila. Ima deset naslova prvaka Hrvatske u svojim vitrinama, četiri manje od Juga. Još su samo naslov prvaka osvajali dva puta riječko Primorje te jednom POŠK.

Počinje završnica 28. prvenstva Hrvatske. Po petnaesti put su u finalu HAVK Mladost i Jug CO, koji je uspješniji - vodi s 8:6.
Finalna serija
Prva utakmica, srijeda, 8. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, druga utakmica, subota, 11. svibnja, u 16.30 sati, Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost, treća utakmica, nedjelja, 19. svibnja, u 16 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, eventualna četvrta utakmica, subota, 25. svibnja, u 18 sati, Dubrovnik: Jug CO – HAVK Mladost, eventualna peta utakmica, srijeda, 29. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO.

Sve utakmice izrano prenosi HTV na svom drugom programu te PlanetSport.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu