StoryEditorOCM
VaterpoloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU

O PRVAKU ĆE SE ODLUČIVATI NA SAVI I U GRUŽU Popadić, Fatović, Joković i ekipa dvokorakom u finale!

2. svibnja 2019. - 00:23
HAVK Mladost je prva izborila finale, a nedugo nakon nje i Jug Croatia osiguranje. Splitski klubovi, Mornar BS i Jadran, nisu uspjeli iznenaditi u drugim utakmicama u svom Poljudu te izboriti majstoricu polufinala doigravanja za prvaka. Mladost je nakon 9:4 na Savi s 12:7 dobila Mornara u Splitu, a Jug CO je s 13:12 bio bolji od Jadrana u Gružu, a sad u Poljudu s 11:6.

Pod vodstvom Vjeka Kobešćaka Jug CO je u Splitu igrao u sastavu: Toni Popadić, Marko Macan (1), Loren Fatović (4), Luka Lončar, Maro Joković (3), Xavi Garcia, Luka Lozina, Daniil Merkulov (1), Kristijan Čulina, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Aleks Papanastasiou (2), Antonio Vukojević i Filip Kržić.

Jugaši su prvu četvrtinu dobili s 2:1 - Fatović je pogađao za 1:0 i 2:1. Joković je početkom druge četvrtine bio strijelac za 3:1. Papanastasiou je s dva pogotka u nizu u završnici druge četvrtine donio Jugu na odmoru tri pogotka viška (5:2), a početkom nastavka Merkulov je pogodio za plus četiri (6:2). Joković i Fatović pogađaju u trećoj četvrtini za prvu Jugovu prenost od pet pogodaka razlike (7:3 Joković, te Fatović za 8:3), a početkom nastavka isti dvojac podiže prednost na plus šest (Fatović je strijelac za 9:4, a Joković za 10:4). Macan je nakon toga strijelac za plus sedam (11:4).

Jugaši su realizirali oba peterca, te 4 od 9 igrača više, a obranili se čak 12 puta od 14 situacija s igračem manje. Popadić je u Splitu imao 15 obrana.

Prva finalna utakmica igra se na Savi u srijedu, 8. svibnja. U finalu se igra na tri pobjede.
18. travanj 2024 19:18