StoryEditorOCM
VaterpoloMEĐUNARODNI VATERPOLSKI TURNIR U GRUŽU

TOMO Domaćinu ostala bronca, zlatni Jadran Carine (HN) i Roma VIS Nova!

29. travnja 2019. - 01:29
Jadran Carine Herceg Novi je osvojio naslov najboljeg u uzrastu do 12 godina. Prošle godine je slavio Primorac iz Kotora, a 2017. pokal je podigao Cavtat. Na prvih šest izdanja turnira u uzrastu do 12 godina četiri puta je slavio beogradski Partizan (2011., 2013., 2014. i 2016.), a dva puta domaćin, Jug CO (2012. i 2015.). 

KPK je prošle godine osvojio prvo izdanje turnira do 14 godina, a ove godine je u tom uzrastu pobijedila momčad Roma VIS Nova.

Nakon šest radnih dana, gotovo 150 odigranih utakmica, završen je deveti međunarodni turnir 'Tomo' koji se igra u spomen na Toma Udovičića, legendarnog trenera koji je odgojio generacije i generacije uspješnih dubrovačkih vaterpolista, a koji nas je napustio 2007. godine. U obje konkurencije nastupila su po 24 sastava, igrali su mališani iz trideset i jednog kluba iz deset europskih država.

Jadran Carine je u finalu kategorije do 12 godina savladao s 12:5 Pallanuoto Salerno, dok je treće mjesto zauzela Zero9 Roma, koja je s 10:6 dobila Primorac iz Kotora u utakmici za broncu. Jug CO je u utakmici za peto mjesto savladao s 8:6 beogradski Partizan, Cavtat je poražen s 8:3 od zagrebačke Mladosti u utakmici za 19. mjesto, a Jug CO II je izgubio s 8:0 od SV NRW u utakmici za 23. mjesto. 

U kategoriji do 14 godina Roma VIS Nova je dobila splitski Jadran s 10:7, a u utakmici za treće mjesto Jug CO je s 10:8 savladao Szolnoki. KPK je u utakmici za 23. mjesto savladao Nireas s 8:2. 
Uspomena na Jugovog reprezentativnog braniča Iva Ivaniša
Strahinja Gojković i Luca Provenziani, igrači pobjedničkih momčadi, Jadran Carine Herceg Novi odnosno Roma VIS Nova, ponijeli su trofej za najboljeg igrača 'Ivo Ivaniš'.

Turnir do 12 godina, najbolji igrač: Strahinja Gojković (Jadran Carine Herceg Novi), najbolji vratar: Daniele Garletta (Pallanuoto Salerno), najbolji strijelac: Maxim Cseh (Szolnoki).

Turnir do 14 godina, najbolji igrač: Luca Provenziani (Roma VIS Nova), najbolji vratar: Tomislav Stričević (Jadran Split), najbolji strijelac: Balša Vučković (Primorac Kotor). 
Brončani Jugaši (U14)
Trener: Aljoša Lončarić, pomoćni trener: Željko Vukčević.
Igrači: Nikša Brzica, Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Jakov Cvjetković, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Marko Piplica, Marko Glavinić, Bruno Bobić, Davor Paviša, Bruno Đuho, Zvonimir Miloglav, Nikola Balić, Ivor Miljan Popović, Jure Jarak, Nikola Bjelopera i Vlaho Pavlić.

25. travanj 2024 00:29