StoryEditorOCM
VaterpoloPOLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU, PRVA UTAKMICA: JUG CO - JADRAN SPLIT 13:12

JOKOVIĆ I VISKOVIĆ ZA PET Jadran poveo u utakmici, a Jug CO u polufinalnoj seriji

28. travnja 2019. - 00:32
Poveo je Jadran u prvoj utakmici polufinala pogotkom Ante Viskovića, ali na kraju utakmice u Gružu – u onom što je važnije – poveo je Jug CO te je na korak do plasmana u finale. Druga utakmica igra se 1. svibnja u Poljudu. Eventualna majstorica je u domu Jugaša.

Nakon pogotka Viskovića, uzvratio je Maro Joković (obojica sjajni u napadu - po pet pogodaka svaki). Aktualni prvak nije stao nakon prvog pogotka svoje 'petice'. Nastavio je nizati pogotka te je poveo s 5:1. Početkom nastavka imao je prvi put pet pogodaka viška (7:2), vrlo brzo i šest (9:3). Tu prednost je imao još jednom i to dvije minute i 20 sekundi prije kraja treće četvrtine (10:4).

Međutim, do kraja treće četvrtine jedan pogodak Jadrana, koji je u zadnjoj četvrtini postigao još (čak) sedam. Od 10:4 za Jug CO napravio je Jadran 7:2 te stigao 62 sekunde prije kraja na samo pogodak zaostatka. Jugov trener Vjeko Kobešćak je u tim trenucima 'rigao vatru'. Ipak, uspio je Jug napad nakon što je Zvončac stigao na pogodak zaostatka izboriti igrača više, a Hrvoje Benić pogoditi 23,7 sekundi prije kraja za plus dva. Utakmicu je pogotkom zaključio Jadran. Kapetan gostiju Anđelo Šetka je naciljao iz daljine 6,1 sekundu prije kraja za konačnih 13:12.

Jadran tako nije uspio dva puta u četiri dana iznenaditi Juga u Gružu. U utorak navečer je slavio za bodove u skupini 'B' europske Lige prvaka (7:6), ali ne i na startu polufinalne serije za prvaka Hrvatske. 

Početak utakmice u Gružu kasnio je više od 20 minuta. Razlog, suci su 'zapeli' na granici. Naime, polufinale između Jugaša i splitskog Jadrana sudili su crnogorski suci, Obradović i Abramović.
Jug CO – Jadran Split 13:12
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 700. Suci: Boris Obradović (Herceg Novi) i Petar Abramović (Kotor). Delegat: Milan Grbin (Korčula).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (1), Joković (5), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (1), Čulina, Žuvela, Benić (1), Papanastasiou, Vukojević, Kržić. Trener: Vjeko Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Anić (13 obrana), Kunac, Zović, Krapić, Čondić Kadmenović, Pejković (1), Power, Popović (1), Visković (5), Milardović (2), Šetka (1), Kovačić, Podrug, Delić (2). Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Jug CO 11/7, Jadran Split 7/2
Peterci: Jug CO 1/1, Jadran Split 1/1
Četvrtine: 2:1, 4:1, 4:3, 3:7

24. travanj 2024 10:59