StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVA 'B' LIGA Bellevue Crodux vodio u Korčuli na poluvremenu sa 7:2, ali je ipak KPK uspio što nitko nije ove sezone

26. travnja 2019. - 22:23
KPK je uspio što nije nitko ove sezone. Dobio je s 8:7 u svom bazenu Bellevue Crodux, sastav koji je još prije osigurao naslov pobjednika Prve 'B' hrvatske lige. Utakmica u bazenu 'Gojko Arneri' u Korčuli pamtit će se po činjenici da je Bellevue Crodux na poluvremenu imao vodstvo 7:2, a da je KPK dobio drugo poluvrijeme sa 6:0 te pobijedio. Pogodak za konačnih 8:7, ujedno jedino vodstvo na utakmici domaćeg sastava, donio je 26 sekundi prije kraja kapetan KPK, Frano Radovanović. Bellevue Crodux je 18 sekundi prije kraja utakmice izborio igrača više, ali nije uspio postići pogodak te izbjeći poraz.

Frano Radovanović je postigao ukupno tri pogotka za KPK, isto toliko i Ante Radovanović, a Petar Tedeschi dva pogotka. Ivan Špetić je sa četiri pogotka bio prvi strijelac Bellevue Croduxa za kojeg su po jedan pogodak postigli Tihomil Vranješ, Toni Paskojević i Boris Ivaniš. 

Za KPK su još pod vodstvom Lovora Lozice igrali Andrija Botica (16 obrana), Toni Mozara, Vinko Radovanović, Frano Filippi, Marin Šegedin, Viktor Antunović, Marijan Duhović, Domagoj Čale, Franko Fabris, Danijel Caktaš i Marin Čumbelić, a za Bellevue Crodux pod vodstvom Marka Ivekovića još Antun Knez (13 obrana), Ivan Jurić, Đivo Bobić, Nikša Marković, Emilio Tullio, Leo Bogdanović, Bruno Vranješ, Nikola Sršen, Toni Sambrailo i Maro Gigović.

Bellevue Crodux je dobio devet utakmica, ima jedan neodlučan rezultat te sad jedan poraz. Ima još igrati s Osijekom kod kuće (proslava trećeg uzastopnog naslova pobjednika, a četvrtog ukupno), dok je KPK zaključio sezonu sa sedam pobjeda, jednim neodlučenim rezultatom i četiri poraza (u najboljem slučaju će biti doprvak, a u najgorem slučaju četvrti).

POREDAK
1. Bellevue Crodux 28 bodova / 11 utakmica, 2. KPK 22 boda / 12 utakmica, 3. Siscia 19 bodova / 10 utakmica, 4. Opatija 18 bodova / 10 utakmica, 5. Delfin 10 bodova / 10 utakmica, 6. Jadran Kostrena 8 bodova / 10 utakmica, 7. Osijek bez boda / 9 utakmica.
Dišpet i srce
marcopolosport.net piše kako Bellevue Crodux već nekoliko kola sigurni prvak nije htio pristati na odgodu, pa desetkovanim Kapekašima nije bilo druge nego danas u točno u pet skočiti u vodu Gojkova bazena i igrati sa uglavnom mlađim juniorima i juniorima....

Bez reprezentativaca Davora Skokandića i Berisa Peručića koji su na pripremama sa U-17 reprezentacijom, bez ijednog Jugova pojačanja, bez dvojice trenera, glavnog Emila Nikolića i pomoćnog Marjana Kosovića, te Lovora Lozice koji je kao trener imao vatreno krštenje na klupi prve momčadi odigrali su kapekaši baš  'dišpetom' i 'srcem'...

A da će se na kraju i igrači i tribine radovati velikoj pobjedi protiv do sada neporaženog Bellevuea baš nije izgledalo na poluvremenu ...

25. travanj 2024 23:09