StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA

13. KOLO Ispao prvak iz 2017., Obradović i Dobud strijelci, Ferencvaros čeka Juga?

25. travnja 2019. - 00:42
Paulo Obradović je postigao dva pogotka za Olympiacos u domaćem 17:7 uspjehu protiv WASPO Hannovera, kojim je aktualni prvak osigurao kolo prije kraja nastup na Final 8. Za Olympiacos je igrao i Andro Bušlje. Plasman na završni turnir osigurao je i BPM Sport Management, koji je izborio bod kod izravnog suparnika, Szolnoki Dosza, kojem je trebala pobjeda za ostanak u igri za prolaz dalje. Prvak iz 2017. poveo je s 2:0. Zatim je s tri pogotka u nizu uspio doći početkom posljednje četvrtine do novog vodstva (5:4). Na kraju je pogotkom minutu i 44 prije kraja izjednačio na 6:6. Do kraja utakmice nije uspio doći do novog pogotka i pobjede, ali ni BPM Sport Management te je unatoč porazu od splitskog Jadrana u Gružu sa 7:6 Jug CRoatia osiguranje ostao usamljen na prvom mjestu skupine 'B' uoči zadnjeg kola.

Momčad trenera Vjeka Kobešćaka ima dva boda više od Olympiacosa i BPM Sport Managementa. U zadnjem kolu dočekuje zadnji Spandau 04, koji je u 13. kolu poražen kod kuće od zagrebačke Mladosti s 15:14. Jugovi pratitelji su pak suparnici u zadnjem kolu: Olympiacos je domaćin BPM Sport Managementu. Olympiacosu samo pobjeda igra da bude ispred BPM Sport Managementa. Jugašima, koji su međusobno bolji i od Olympiacosa, i od BPM Sport Managementa, bod protiv Spandaua 04 osigurava prvo mjesto u skupini u slučaju da u Pireju ne završi neodlučeno. U slučaju da ne bude pobjednika u Pireju, Jug CO je prvi i da izgubi usred Gruža od sastava iz Berlina. 

U skupini 'A' se i prije 13. kola znalo kako je PRO Recco prvi, a Ferencvaros četvrti. Dakle, jedan par četvrtfinala je već poznat: PRO Recco - WASPO Hannover, koji je domaćin Final 8. Jug CO osvajanjem prvog mjesta u skupini 'B' borit će se za polufinale protiv Ferencvarosa...

Zadnje kolu u skupini 'A' odlučuje tko će biti drugi, a tko treći. Trenutno druga CNA Barceloneta ima 28, a treća AN Brescia 26 bodova. CNA Barceloneta je gost ZF Egera, a AN Brescia dočekuje Steauu. AN Brescia je uspješnija od CNA Barceloneta u međusobnim ogledima (14:8 pobjeda kod kuće, 8:8 u Barceloni). Dakle, ako AN Brescia dobije kod kuće Steauu, CNA Barceloneta mora slaviti kod ZF Egera da ostane broj dva...

SKUPINA 'B'
Predzadnje kolo, utorak, 23. travnja, Dubrovnik: Jug CO - Jadran Split 6:7, srijeda, 24. travnja, Szolnok: Szolnoki Dozsa - BPM Sport Management 6:6, Berlin: Spandau 04 - HAVK Mladost 14:15, Pirej: Olympiacos - WASPO Hannover 17:7.

Poredak: 1. Jug CO 29 bodova, 2. BPM Sport Management 27 bodova, 3. Olympiacos 27 bodova, 4. Szolnoki 22 bod, 5. Jadran Split 15 bodova, 6. HAVK Mladost 11 bodova, 7. WASPO Hannover 9 bodova, 8. Spandau 04 7 bodova.

Zadnje kolo, utorak, 14. travnja, Split: Jadran Split – Szolnoki Dozsa, srijeda, 15. svibnja, Hannover: WASPO Hannover – HAVK Mladost, Pirej: Olympiacos – BPM Sport Management, Dubrovnik: Jug CO – Spandau 04.

FOTO Paulo Obradović (Olympicos)
Dobud opet pogodio
PRO Recco je i dalje savršen u skupini 'A'. U 13. kolu ostvario je trinaestu pobjedu. Kod kuće je dobio Bresciu s 12:6. Marko Bijač je branio za PRO Recco, a Nikša Dobud igrao.

Bila je ovo druga utakmica Dobuda nakon isteka četverogodišnje suspenzije. Prvu je odigrao prije deset dana protiv Ferencvarosa u Budimpešti. Tada je postigao dva pogotka. I ovaj put se upisao u strijelce. Zatresao je mrežu Brescie za vodstvo PRO Recca 4:0...

24. travanj 2024 10:37